nuffnang ads

SET RAMBUT SIHAT SHAKLEE

Cara Mudah Atasi Rambut Gugur Dengan Shaklee


Assalamualaikum dan hai apa khabar semua? : )
Semoga semuanya sihat . Okay arini 12hb Feb 2019, saya nak share sedikit mengenai penjagaan rambut bersama shaklee. Selalunya kita asyik dengar sihat, cantik dengan shaklee..tapi kita tak tau shaklee ni ada jugak set penjagaan rambut.



Semestinya lelaki dan wanita mengimpikan rambut yang sihat, lebat, bersinar, kuat hingga ke akarnya. Bila rambut sihat, kita akan rasa yakin dan bersih ..kalau rambut berbau.memang tak selesalah nak pakai tudung bagi wanita Islam, dan lelaki pon kalau rambut berkelemumur, berbau, gatal2 memang menganggu lah kan.

Lagi tak best rambut gugur hingga menuju ke arah botak :) ni kebanyakkan lelaki la, kadang hilang keyakinan diri kan. Ramai yang tak ambil kisah bila rambut gugur tapi bila dah botak..haaaa baru nak cari macam2 produk, syampoo dan minyak rambut suma kan. Mungkin petua pon macam-macam buat tapi tak konsistant kan.

Selalunya masalah yang kita dengar :-

  • Rambut Gugur
  • Rambut berminyak
  • Rambut bercabang
  • Rambut rapuh/mudah putus
  • Rambut Jarang-jarang


APAKAH PUNCA KEGUGURAN RAMBUT??
Haa..meh nak gtau pasal punca2 yang menyebabkan rambut kita gugur ke bumi :p

PUNCA KEGUGURAN RAMBUT

  • Mengandung
  • Bersalin
  • Menyusukan bayi ( 3 point ini berkait rapat dengan hormon androgen )
  • Tekanan ditempat kerja atau dirumah
  • Pengambilan ubat-ubatan
  • Kurangnya nutrisi seperti zat besi dan zinc
  • Menghidap Penyakit tiriod
  • Ketidak seimbangan hormon
Bagaimana untuk merawat rambut?

Rambut kita ada 3 peringkat

1) Anagen - Fasa Pertumbuhan 
2) Catagen - Fasa memanjang
3) Telogen - Fasa berehat

Jadi kita sentiasa ada rambut yang baru tumbuh dan rambut yang gugur, Masalahnya kalau rambut yang gugur banyak sangat dan tidak sempat ke Fasa Anagen untuk proses ganti.

Banyak produk dipasaran yang di offer untuk menyelesaikan masalah ini. Tidak terkecuali juga shaklee turut menawarkan SET KESIHATAN RAMBUT yang boleh anda cuba :-


Zinc Plus - Untuk membantu kesihatan rambut rosak, rapuh dan bercabang
Bcomplex - Untuk membantu masalah peredaran darah terutamanya dibahagian kepala yang melibatkan rambut.
Vitalea - Untuk masalah kekurangan zat besi.
ESP - Untuk masalah rambut rapuh dan bercabang
GLA Complex - Untuk wanita menstabilkan hormon.

Klik link untuk pembelian secara online
SET RAMBUT LENGKAP ( untuk wanita )
SET RAMBUT LENGKAP ( untuk lelaki )


Ada tak set untuk rambut yang boleh digunakan ketika mandi??
semestinya ada. :)

Shaklee juga ada menawarkan set dalam bentuk syampu, perapi dan serum khas untuk mereka yang ingin menjaga agar sentiasa tampil menawan.

Set ini mempunyai 
  • Prosante Syampoo
  • Prosante Conditioner
  • Scalp Care Serum


Semua Pembelian dengan kami, kami akan sertakan dengan panduan yang betul, tips dan konsultansi secara percuma.

Klik link untuk SET LENGKAP SYAMPOO

Boleh Hubungi saya untuk pembelian atau pertanyaan lanjut
whatsapps 

Ikuti FB : norul jannah





No comments:

10 KEBAIKAN KALSIUM

10 KEBAIKAN OSTEMARIX SHAKLEE YANG BUKAN SEKADAR KALSIUM BIASA Entry kali ini, jannah nak kongsikan  10 kebaikan ostematrix Shakl...

Jom Sertai Kami

Jom Sertai Kami
klik untuk pendaftaran ahli