Sunday, June 6, 2021

Tingkatkan Imunisasi Anak-Anak Kita

 Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera semua, 

Masih ramai lagi yang masih mencari bagaimana cara untuk kita membantu anak-anak kita dalam meningkatkan tahap imunisasi mereka. Apatah lagi sekarang zaman covid19 ya, arini 6hb June 2021...Malaysia dalam Lock Down ( MCO 3.0 ). Rata2 ada yang mencari pelbagai inisiatif untuk tingkatkan imunisasi anak termasuklah Jannah. 

Jannah memang sejak dari dahulu lagi mementingkan vitamin tambahan untuk anak-anak Jannah bermula dari kandungan lagi. Iyela kan, Jannah semasa hamil mengamalkan Set Kehamilan Shaklee bagi membantu Jannah untuk mendapatkan tenaga dan nutrisi yang lengkap untuk bayi dalam kandungan dan keperluan badan Jannah sendiri. Malahan Jannah teruskan jugak dengan Set Penyusuan bagi membantu bayi Jannah mendapat susu yang berkualiti, dan hasilnya bayi Jannah agak susah nak berjangkit demam dan selsema andai kata anak - anak Jannah yang lain demam. Dan Jannah teruskan dengan memberi mereka Vitamin bermula seawal usia mereka 1 tahun.

Nak tahu tak Vitamin apa yang Jannah berikan kepada anak-anak pada usia mereka setahun ni??

πŸ’–Omegaguard Shaklee

Omegaguard Shaklee ni, anak-anak Jannah memang suka habis la.

untuk anak jannah no 2 ni, memang dia suka gigit dan kunyah aje..kadang2 memang 3biji jugak dia ambil...memang kena sorok la botol Omega ni siap2 lepas dia amik makan..hihi.

Kelebihan Omega Guard untuk kanak-kanak adalah seperti berikut :

  • Membantu perkembangan Otak kanak-kanak
  • Membantu meningkatkan daya imunisasi kanak-kanak
  • Membantu kanak-kanak yang mengalami masalah sembelit, ezema, asma, kulit sensitif, batuk berkahak dan selsema serta lain.


 πŸ’–Mealshakes

Mealshakes ni memang feveret kanak-kanak, sebab anak-anak Jannah dan semua yang consume ni memang selalu la repeat consume. Kenapa Jannah cakap feveret anak-anak ni? sebab bau dia fuhh wangi betul..belum buka pon dan bau sedap Vanila. 

Anak-anak Jannah suka kalau Jannah bancuh bersama susu kegemaran depa, campur milo pon boleh..kadang-kadang, anak-anak Jannah request bancuh Mealshakes saja.

Mealshake ni Jannah ambil untuk anak-anak sebab anak-anak Jannah ni Picky Eater tau dan sorang lagi dia ada masalah sembelit. Masalah sembelit yang anak Jannah hadapi ni memang teruk la jugak, sedih tau bila tengok anak menangis sebab sakit nak teran masa membuang tu. Macam-macam jugak Jannah cuba iktiar, sampai lah Jannah ikhtiar dengan Mealshakes ni..Memang serasi dengan dia..Alhamdulillah.

Dan abang dia memang Picky Eater, semua dia tak nak makan, asyik nak susu je kan.. So, Jannah amik inisiatif untuk bagi anak-anak Jannah Mealshakes ni. Syukur sangat, betul2 membantu..kadang2 dah nasi pon tak cukup tauπŸ˜‚ nampak situ ada perubahan positive sangat2..Ibu mana tak happy kan?.

Jom tengok apa kelebihan Mealshakes ni?

Secara Am-nya Mealshakes ni ada 24 Jenis Vitamin yang sangat bagus dan di Malaysia hanya ada perisa Frence Vanila yang sedap.

  • Untuk tumbesaran anak-anak.
  • Mengurangkan masalah ezema
  • Untuk perkembangan minda
  • Untuk tingkatkan selera makan anak
  • Untuk anak yang dah berhenti susu ibu
  • Untuk anak kekal aktif
  • Sebagai perlindungan jangkitan penyakit kepada anak-anak
  • Meningkatkan berat badan anak
  • Membantu daya fokus anak
  • Membantu mengurangkan kekerapan asma
  • Mengatasi masalah sembelit pada anak

Mealshakes ni sesuai untuk diabetis jugak, sebab Mealshakes sesuai utk semua peringkat umur.
Boleh diambil semasa sarapan pagi untuk sumber tenaga.

Mealshakes sangat mudah dibancuh dan dicampur dengan mana2 susu dan minuman kegemaran..kecuali yg berkafein la tak boleh na.








Hubungi Jannah untuk Oder

πŸ’–Vita-Lea Children ( start anak Jannah 2 tahun baru jannah bagi, tapi di Label utk kanak2 usia 4Tahun, atas risiko sendiri tau..Jannah bg anak sebab Waktu sekarang memerlukan anak2 imun)

Vita-Lea Children ni berperisa anggur tau, macam gula2 dan budak-budak memang suka la kan. Jannah bagi anak-anak Jannah setiap hari sejak start Janah kenal Shaklee lagi, sebab Jannah sangat risau andai anak-anak Jannah tak cukup nutrisi dan nak anak-anak Jannah kekal imun.

Anak-anak Jannah ni dua2 orang Picky Eater tau, memang susah sangat la nak paksa dorang makan. Macam2 Pujukan dan Menu Jannah sediakan, tapi masih sama..sangat-sangat merisaukan sebab Jannah nak anak-anak Jannah dapat nutrisi yang lengkap!

Sampailah Jannah dapat tahu ada Vitamin Kanak-Kanak yang dapat bantu masalah ni, korang bayangkan kalau ikut Nutrisi yang sebetulnya, anak-anak kita perlu mengambil

  • Vitamin A ( 2500IU) - 1.5 cups Cantaloupe/ tembikai susu
  • Vitamin D ( 400IU) - 3 glasses of Milk
  • Vitamin E ( 30IU) - 10 sudu peanut butter
  • Folic acid ( 400mg) - 4 cups of cooked broccoli
  • Iron ( 6 mg) - 1.5 Cups of cooked spinach / Bayam
  • Magnesium ( 40mg) - 6.5 cups of Cooked brussels sprouts
  • Zinc ( 5mg) - 3 Cups of cooked kidney beans.
Memang banyak sangat anak-anak kita kena ambil setiap hari, mampu ke ibu2 nak buat semua macam ni terutama kalau ada pulak anak-anak yang Picky Eater. Kalau Jannah, mungkin berjaya buat untuk keperluan Susu sahaja..risau kan? Sebab tu Jannah ambil pilihan untuk jadikan Vita-Lea ini sebagai Vitamin anak-anak.

Jom kita tengok pulak,apa kelebihan Vita-Lea Children ni pulak..

  • Meningkatkan imun
  • Membekalkan tenaga
  • Meningkatkan fokus
  • Membantu pembentukan tulang dan gigi
  • Membantu penghasilan sel darah merah
  • Memberikan rambut dan kulit yang sihat
  • Memelihara sistem Saraf dan Otot
  • Membantu mempercepatkan penyembuhan luka
  • Membekalkan nutrisi yang lengkap terutama kepada yang Picky Eater
  • Mengelakkan risiko jangkitan




Hubungi Jannah untuk Oder

πŸ’– Nutriferon ( Jannah bagi kalau kami keluar sahaja dan bagi anak Sulung jannah makan masa dia ke sekolah - masa Covid wujud lagi Jannah dah start bagi tau )

Nutriferon ni feveret dan best ever lah bagi anak-anak Jannah ni. Pantang tengok kotak saje, hati-hati lah..nanti akan hilang beberapa sachet dalam ni. Sebab sangat mudah nak makan dan sedap tau..rasa dia macam Gula Merah. Tapi dalam ni tiada kandungan gula ya..kerana ia dihasilkan daripada Biji Labu.

Nutriferon ni Jannah akan bagi dekat anak-anak Jannah waktu dorang demam dan selsema, memang akan cepat proses penyembuhan dia kerana Nutriferon ni membantu untuk Boost Imun dengan lebih cepat.

Jom tengok, apa laa ada dalam Nutriferon ni kan?

Dalam Nutriferon ada 4 ekstrak tumbuhan yang ada iaitu : 

  • Biji Labu - Merangsang pengeluaran interferon semulajadi di dalam tubuh menentang radikal bebas dan faktor penyebab kanser.
  • Biji Plantago Asiatica - Mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun.
  • Honeysuckle Jepun - Menentang pencerobohan virus dan kuman 
  • Bunga Safflower - Menghasilkan dan memperkuatkan keupayaan makrofaj memusnahkan virus dan kuman

Nutriferon Shaklee

Antara Manfaat Utama Nutriferon ini pulak ialah :

  • Mengukuhkan Sistem Imun dalam masa 3 hari - ianya adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia. Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkatkan secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh T-Cells, B-Cells dan Makrofag.
  • Melawan Kanser dan Tumor - Interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser. Selain daripada itu ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kimoterapi.
  • Melindungi Influenza - Ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan daripada virus, mikrob termasuk selsema, Flu, alergi, inflamasi dan influenza.
  • Meringankan Stres dan Kelesuan - Meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan, Stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk.
  • Melambatkan Penuaan - Formula unik Nutriferon Shaklee merangsang pengeluaran Makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Justeru itu sel-sel akan menjadik lebih sihat.
  • Mengurangkan Infeksi oleh pesakit-pesakit Hepatitis B & C - Keberkesanan Nutriferon Shaklee dalam memerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminumkan ketidakselesaan seperti kembung perut, rasa mual, muntah dan lain-lain kepada pesakit-pesakit Hepatitis B & C
  • Untuk Menopaus - Hypertensi, tahap kolestrol yang tinggi, kitaran darah dan masalah lain yang berkaitan dengan menopaus akan menjadi lebih baik.
  • Mengurangkan simptom PMS - Terbukti secara klinikal mengurangkan symptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, imsonia dan mood swing.

Waah memang banyak la manfaat Nutriferon ni, sebab tu Ia merupakan The Best Seller tau. 



Alhamdulillah, inilah antara Vitamin yang Jannah amalkan untuk anak-anak Jannah. Andai ada ibu-ibu diluar yang berminat nak mencuba untuk imun anak-anak dirumah, boleh la hubungi Jannah tau. Jangan malu segan..just klik je LINK INI untuk terus ke wasap Jannah.

Terima Kasih semua yang membaca entry Jannah, jumpa lagi di next entry ya.

Jaga SOP ya guys. Kita Jaga Kita.

Ikhlas dari Saya, Coordinator Jannah.
Keep Calm and Take Vitamin.



Location: Pejabat Tanah Kulim, Kulim, 09000 Kulim, Kedah, Malaysia

0 comments: