Thursday, December 31, 2020

Vitamin C 500mg



Vitamin C adalah vitamin penting yang larut air dan mempunyai pelbagai fungsi kepada tubuh, dengan fungsi utama sebagai antioksida yang baik. Ia juga memeainkan peranan yang penting untuk menggalakkan kesihatan gigi, gusi, tulang dan secara umumnya, semua yang membentuk tubuh anda.

Tahukah Anda?

Tubuh anda mampu melakukan pelbagai perkara, tetapi ia tidak dapat menghasilkan atau menyimpan vitamin C. Oleh itu , anda perlu sentiasa mengambil vitamin C untuk tubuh anda melalui pemakanan harian dan suplemen



Mengapa Vitamin C Shaklee Lebih Hebat Berbanding Vitamin C Jenama Lain

5 Sebab Vitamin C Shaklee Lebih Hebat berbanding Jenama Lain

1. Diformulasi dalam bentuk 'Sustained Release' (pelepasan secara berperingkat)

Kelebihan utama vitamin C Shaklee adalah ianya diformulasi dalam bentuk 'Sustained Release' . Ini bermaksud kandungan vitamin C di dalam tablet ini dilepaskan ke dalam badan secara berperingkat-peringkat iaitu 1.5 mg selama setiap jam.

Sebiji vitamin C Shaklee mengandungi  500 mg vitamin C dan ianya di rembeskan secara perlahan-lahan dalam badan mengikut keperluan badan kita untuk setiap jam.

Ini maknanya bila kita ambil sebiji vitamin C Shaklee, badan kita tidak terus menerima 500 mg vitamin C. Sebaliknya ia akan dilepaskan sedikit iaitu 100 mg untuk setiap jam.

Ini sangat bagus kerana vitamin C bersifat larut air dan ianya mudah dilepaskan dalam keadaan tertentu contohnya jika kita stress, berhadapan dengan cuaca panas dan banyak lagi. Jadi ianya terpelihara dan badan akan menerima bekalan vitamin C yang cukup setiap hari.

2. Mengandungi 120 mg bioflavonoid dan 25% bioflavonoid ini ekstrak daripada kulit buah yang juga dikenali sebagai vitamin C complex.

Selain itu juga, setiap tablet vitamin C Shaklee, mengandungi 120mg bioflavonoid dan 25% bioflavonoid ini diekstrak daripada kulit buah yang juga dikenali sebagai vitamin C ni?

Ia mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan Vitamin C dalam tubuh badan kita serta bertindak sebagai anti-radang, anti-alergi, anti-virus dan juga anti-kanser.

Ia juga dapat mengelakkan salur darah dari runtuh/bocor, meningkatkan fungsi vitamin C, dan mengelakkan vitamin C dari cepat teroksida dan merosakkan sel.

3. Membekalkan khasiat yang sama seperti memakan 7 1/2 buah oren berserta dengan kulitnya.

Satu tablet SR Vita-C Plus ini juga mampu membekalkan khasiat yang sama seperti memakan 7 1/2 biji buah oren berserta kulitnya. Sudah pasti kita tidak mampu untuk memakan buah limau sebanyak ini setiap hari kan?

Namun vitamin C Shaklee diperbuat bukan dari buah limau/oren. Ia diperbuat daripada ekstrak jagung. Jadi selamat untuk orang yang ada gastrik makan vitamin C Shaklee ini. Vitamin C Shaklee juga mengandungi keberkesanan Vitamin C itu sendiri.

4. Vitamin Shaklee berbeza dengan vitamin lain di farmasi sebab vitamin Shaklee merupakan vitamin semulajadi. Kebanyakan vitamin di farmasi atau pasaraya luar adalah vitamin sintetik.




Jom lihat perbandingan.

Bahan
Semulajadi: Bahan pembuatan sudah tentunya diekstrak dari tumbuhan atau akar kayu/sumber semulajadi.

Sintetik: Bahan pembuatan adalah berasaskan bahan kimia.

Harga
Semulajadi: Harga selalunya tidak terlalu mahal dan juga tak terlalu murah (kerana sumber yang semulajadi dan berkualiti)

Sintetik:
Harga selalunya lebih murah kerana bahan asas ialah bahan kimia, bukan sumber semula jadi.

Pek silica:
Semulajadi: Tidak memerlukan pek 'silica gel' dalam botol vitamin kerana tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet.

Sintetik:
Mengandungi pek kecil 'silica gel' dalam botol vitamin (yang macam biji dalam kasut tu)

Sumber
Semulajadi : Nama sumber adalah ditulis nama asli seperti fish pil, soy beans, citrus, alfafa dan sebagainya.

Sintetik:
Nama sumber mengandungi '-ate' atau 'ide' seperti acetate, palmitate, Thiamine, hydrocholoride dan ect.

Penerimaan badan-
Semulajadi :
Bahan semula jadi amat mudah diterima dan diserap oleh badan kita juga selamat dan berkesan.

Sintetik :
Bahan kimia tidak mudah diterima dan mudah ditolak menjadi toksin dalam badan. Bila toksin banyak dalam badan, pelbagai penyakit akan timbul.

Proses penghasilan.
Semulajadi:
Dihasilkan dari ekstrak bahan bahan semula jadi dengan mengambil intipati yang diperlukan dan menyingkirkan fiber.

Contohnya pembuatan vitamin C semulajadi dalam buah limau dan menyingkirkan seratnya.

Sintetik: dihasilkan dari manipulasi bahan kimia yang mempunyai ciri-ciri seakan - akan bahan yang terdapat dalam vitamin.

Contohnya asid askorbik (vitamin C) mempunyai formula empirik C6H806, jadi gabungan dari molekul. Molekul karbon, hidrogen, dan oksigen ini boleh dihasilkan dari apa-apa bahan bagi menghasilkan asid askorbik.

Kesan jangka panjang.
Semulajadi: Tidak mendatangkan kesan  sampingan kerana penghasilan dari bahan seperti yang dinyatakan di atas (bahan semula jadi)

Sintetik:
Mempunyai banyak kesan jangka panjang, salah satunya akibat ketidakstabilan bahan yang terkandung dalam vitamin sintetik itu sendiri, dan manipulasi kimia yang dilakukan dalam proses penghasilan.


5. Tiada pewarna, perasa dan pemanis tiruan.

Kebanyakan vitamin C yang dijual di farmasi mempunyai perasa dan diawet. Namun tidak bagi vitamin C Shaklee. Kerana ianya tiada langsung pemanis tiruan.

Vitamin C Shaklee juga merupakan Immune booster serta anti radang.

Ia mampu membantu penyerapan vitamin C sepenuhnya (kadar penyerapan yang optimum)

Jadual pengambilan vitamin C sebenarnya tak tetap bagi seseorang individu tapi lebih kepada sejarah penyakit seseorang itu.

Ok mungkin ada sesetengah orang bersefahaman ambil 1000 mg/daily of vitamin C. Ada juga yang ambil 500mg daily.

Mana mana pon tak salah janji dalam harian kita cukup vitamin C pun dah baik.

Tapi kena ingat pengambilan vitamin C secara berlebihan boleh menyebabkan dehydration.

Proses yang seimbang untuk pengambilan vitamin C sebaik - baiknya 500 gm daily. Atau sebiji sehari vitamin C Shaklee dah cukup untuk achieve good health result.

Kalau sakit, selsema, demam, luka, stress. kena ambik lebih dari sebiji. Ambik 2 biji untuk cepat proses pemulihan.

So kena cukup minum air sekurang kurangnya 2 liter sehari atau 8 gelas untuk result yang lebih baik.

Tak boleh kurang minum air. Nanti dehidrasi. Kulit kita jadi kering nanti.

Vitamin C 500mg


Tuesday, December 29, 2020

Vitamin C 500mg



Tu dia. Dah merata billboard vitamin C shaklee kat seluruh malaysia.

Nak pilih vitamin c?
Pilihlah shaklee.

Kalau anda nampak perbandingan vitamin c shaklee dengan brand lain, mesti anda rasa menyesalnya tak ambil vitamin c shaklee dari awal.

Lepas ni bimbang vitamin c kehabisan stok macam masa awal-awal pkp dulu.

So baik dapatkan sekarang sebelum lagi merata billboard tumbuh bak cendawan.

Setakat yang saya amalkan memang berpuas hati sangat.

Dah lah murah. Satu botol vitamin c ni ada 180biji lagi.

Jenuh nak perhabis.


Tahu tak kenapa Jannah suka sangat dengan Vitamin C shaklee ni?

Haaa sebabnyaaa semua ada di bawah ni tau❤

Vitamin C bertindak:
🌼Untuk hilangkan parut jerawat
🌼Untuk kuatkan pertahanan badan
🌼Untuk yang kerap demam
🌼Untuk kesihatan badan, menghalang dAri radikal bebas
🌼 Antioksidan tinggi
🌼 Untuk kuku,rambut dan kulit yang cantik dan sihat.
🌼 Menyingkirkan Toksid dari badan secara semulajadi.

*Kebaikan vitamin C Shaklee*

🌼500mg setiap tablet, dengan sistem pelepasan berkala setiap 100mg/jam
🌼dari sumber yang semulajadi, diluluskan oleh KKM
🌼Menggunakan Teknologi Nano iaitu sustained released.
🌼Cepat Larut dalam air

Boleh whatsapp sekarang jika berminat.

Friday, December 25, 2020

Pengedar Shaklee Kedah


Assalamualaikum.. Hai salam sejahtera semua.. 

Alhamdulillah, saya ingin memperkenalkan Ku Shaffiradarlidia binti Ku Azizan atau lebih dikenali sebagai Shaffira Azizan di facebook. 

Beliau merupakan agen sah shaklee yang berpengalaman dan bergiat aktif dalam menyebarkan kebaikan shaklee dan membantu ramai orang yang ingin sihat dan menjana pendapatan dengan shaklee.
 
Berusia 35 tahun, menetap dan bekerja di KULIM. 
Beliau aktif membuat COD ke seluruh kawasan KULIM, LUNAS , PADANG SERAI dan berdekatan dengannya. 

Kini ramai pengguna sekitar kawasan ini telah mendapatkan perkhidmatan penghantaran produk shaklee hingga ke pintu rumah. 

Beliau juga mengalu-alukan anda yang ingin menambah pendapatan dengan mendaftar sebagai AGENT SHAKLEE di bawah beliau. Yuran pendaftaran hanya RM35. 

Boleh terus hubungi Puan Shaffira di 0172207223 segera!!

Pengedar Shaklee Kelantan




BIODATA – ADILA

Assalamualaikum , salam sejahtera, salam sayang buat semua. Semoga berada dalam keadaan baik dan sihat hendaknya. Ya :)

Sebagaimana kita tahu dalam dunia ini, ada dua perkara yang teramat penting bagi diri setiap individu , namun kita sahaja yang kurang sedar tentang hal tersebut. Boleh teka, apa 2 perkara itu? Duit? Cinta? Hmmm.  Bukann. Jawapannya ialah, waktu sihat dan masa lapang. Jika bagi mereka yang beragama islam, perkara ini ada disebut di dalam hadith yang berbunyi ;

Dari Ibnu Abbas RA dia berkata; Nabi SAW bersabda: “Dua kenikmatan yang sering dilupakan oleh kebanyakan manusia adalah kesihatan dan waktu lapang.”

 (HR Bukhari No: 5933) Status: Hadis Sahih

Jadi disini kita boleh fikir balik, kalau kita sakit, sudah semestinya kita berada dalam keadaan tidak selesa dan dalam fikiran hanya mahu sihat balik. Betul kan? Contohnya kalaulah kita disahkan menghidap penyakit yang kronik seperti kanser, sudah pasti kita akan buat apa sahaja, dan beli apa sahaja ubat-ubatan demi untuk sihat semula kan? Tapi cuba kita lihat sebelum kita sakit, adakah kita peka tentang kesihatan kita? Adakah kita ambil makanan berkhasiat untuk tubuh badan kita? Adakah kita mengambil pemakanan yang cukup zat untuk tubuh badan kita ? Kebanyakan daripada kita tidak sedar. Oleh itu, jika kita boleh menghabiskan wang untuk bergaya, hidup mewah, makan pelbagai makanan yang enak, melancong, merantau, dan pelbagai lagi, apa salahnya kita invest sedikit untuk kesihatan. Betul tak? J Dengan ini, saya ingin memperkenalkan salah satu produk yang terbaik untuk kesihatan dan telah diiktiraf keberkesananya iaitu produk Shaklee.

Banyak betul saya bebel tanpa memperkenalkan diri kann. Maaf ya kawan-kawann.

Memperkenalkan diri, Nama diberi, Nor Adila bt Ramli. Nama pendek, boleh panggil Dila. Saya merupakan salah seorang agen sah Shaklee yang berdaftar. Banyak berkongsi kebaikan Shaklee dan mempromosikan produk Shaklee secara atas talian melalui platform Whatsapp, Facebook dan Instagram. Berumur 22 tahun dan menetap di Kelantan. Aktif dalam membuat COD di kawasan BANDAR TANAH MERAH, MACHANG & PASIR MAS, KELANTAN. Shaklee juga membantu saya sebagai seorang pelajar yang masih belajar untuk mendapatkan wang sampingan melalui bisnes Shaklee ini. Jadi, bagi sesiapa yang ingin menjadi salah seorang dari keluarga Shaklee, amatlah saya alu-alukan. Hanya dengan bayaran RM 35 sahaja, anda juga boleh menjadi ahli dalam Shaklee sekaligus dapat menjana pendapatan yang lumayan. Dan jangan lupa, bagi sesiapa yang ingin mendapatkan item Shaklee, boleh hubungi saya melalui platform yang tertera.

Facebook: Adilaa Ramli

Facebook Page: shakleebyadilaa

Instagram :  shakleebyadilaa

Whatsapp :  www.wasap.my/01119994325/Shaklee

 

Sekian, Terima Kasih :)

Adila, Agen Shaklee Kelantan.

 

 

Show quoted text

Pengedar Shaklee Kedah




Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua...nama diberi Siti Maimunatun, lebih mesra dipanggil Muna. 

Beliau merupakan agen sah shaklee yang berpengalaman dan bergiat aktif dalam menyebarkan kebaikan shaklee dan membantu ramai orang yang ingin sihat dan menjana pendapatan bersama shaklee. Beliau juga menawarkan COD secara percuma di kawasan Sungai Petani, Kedah .

Beliau berusia 21 tahun yang merupakan student di Universiti Sultan Azlan Shah.Beliau juga mengalu- alukan sesiapa sahaja yang  ingin menambah pendapatan bersama shaklee dengan yuran hanya rm35 seumur hidup. Berminat nak join shaklee boleh klik link di bawah ya