Vitamin C 500mg

Vitamin C adalah vitamin penting yang larut air dan mempunyai pelbagai fungsi kepada tubuh, dengan fungsi utama sebagai antioksida yang baik. Ia juga memeainkan peranan yang penting untuk menggalakkan kesihatan gigi, gusi, tulang dan secara umumnya, semua yang membentuk tubuh anda.

Tahukah Anda?

Tubuh anda mampu melakukan pelbagai perkara, tetapi ia tidak dapat menghasilkan atau menyimpan vitamin C. Oleh itu , anda perlu sentiasa mengambil vitamin C untuk tubuh anda melalui pemakanan harian dan suplemen



Mengapa Vitamin C Shaklee Lebih Hebat Berbanding Vitamin C Jenama Lain

5 Sebab Vitamin C Shaklee Lebih Hebat berbanding Jenama Lain

1. Diformulasi dalam bentuk 'Sustained Release' (pelepasan secara berperingkat)

Kelebihan utama vitamin C Shaklee adalah ianya diformulasi dalam bentuk 'Sustained Release' . Ini bermaksud kandungan vitamin C di dalam tablet ini dilepaskan ke dalam badan secara berperingkat-peringkat iaitu 1.5 mg selama setiap jam.

Sebiji vitamin C Shaklee mengandungi  500 mg vitamin C dan ianya di rembeskan secara perlahan-lahan dalam badan mengikut keperluan badan kita untuk setiap jam.

Ini maknanya bila kita ambil sebiji vitamin C Shaklee, badan kita tidak terus menerima 500 mg vitamin C. Sebaliknya ia akan dilepaskan sedikit iaitu 100 mg untuk setiap jam.

Ini sangat bagus kerana vitamin C bersifat larut air dan ianya mudah dilepaskan dalam keadaan tertentu contohnya jika kita stress, berhadapan dengan cuaca panas dan banyak lagi. Jadi ianya terpelihara dan badan akan menerima bekalan vitamin C yang cukup setiap hari.

2. Mengandungi 120 mg bioflavonoid dan 25% bioflavonoid ini ekstrak daripada kulit buah yang juga dikenali sebagai vitamin C complex.

Selain itu juga, setiap tablet vitamin C Shaklee, mengandungi 120mg bioflavonoid dan 25% bioflavonoid ini diekstrak daripada kulit buah yang juga dikenali sebagai vitamin C ni?

Ia mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan Vitamin C dalam tubuh badan kita serta bertindak sebagai anti-radang, anti-alergi, anti-virus dan juga anti-kanser.

Ia juga dapat mengelakkan salur darah dari runtuh/bocor, meningkatkan fungsi vitamin C, dan mengelakkan vitamin C dari cepat teroksida dan merosakkan sel.

3. Membekalkan khasiat yang sama seperti memakan 7 1/2 buah oren berserta dengan kulitnya.

Satu tablet SR Vita-C Plus ini juga mampu membekalkan khasiat yang sama seperti memakan 7 1/2 biji buah oren berserta kulitnya. Sudah pasti kita tidak mampu untuk memakan buah limau sebanyak ini setiap hari kan?

Namun vitamin C Shaklee diperbuat bukan dari buah limau/oren. Ia diperbuat daripada ekstrak jagung. Jadi selamat untuk orang yang ada gastrik makan vitamin C Shaklee ini. Vitamin C Shaklee juga mengandungi keberkesanan Vitamin C itu sendiri.

4. Vitamin Shaklee berbeza dengan vitamin lain di farmasi sebab vitamin Shaklee merupakan vitamin semulajadi. Kebanyakan vitamin di farmasi atau pasaraya luar adalah vitamin sintetik.




Jom lihat perbandingan.

Bahan
Semulajadi: Bahan pembuatan sudah tentunya diekstrak dari tumbuhan atau akar kayu/sumber semulajadi.

Sintetik: Bahan pembuatan adalah berasaskan bahan kimia.

Harga
Semulajadi: Harga selalunya tidak terlalu mahal dan juga tak terlalu murah (kerana sumber yang semulajadi dan berkualiti)

Sintetik:
Harga selalunya lebih murah kerana bahan asas ialah bahan kimia, bukan sumber semula jadi.

Pek silica:
Semulajadi: Tidak memerlukan pek 'silica gel' dalam botol vitamin kerana tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet.

Sintetik:
Mengandungi pek kecil 'silica gel' dalam botol vitamin (yang macam biji dalam kasut tu)

Sumber
Semulajadi : Nama sumber adalah ditulis nama asli seperti fish pil, soy beans, citrus, alfafa dan sebagainya.

Sintetik:
Nama sumber mengandungi '-ate' atau 'ide' seperti acetate, palmitate, Thiamine, hydrocholoride dan ect.

Penerimaan badan-
Semulajadi :
Bahan semula jadi amat mudah diterima dan diserap oleh badan kita juga selamat dan berkesan.

Sintetik :
Bahan kimia tidak mudah diterima dan mudah ditolak menjadi toksin dalam badan. Bila toksin banyak dalam badan, pelbagai penyakit akan timbul.

Proses penghasilan.
Semulajadi:
Dihasilkan dari ekstrak bahan bahan semula jadi dengan mengambil intipati yang diperlukan dan menyingkirkan fiber.

Contohnya pembuatan vitamin C semulajadi dalam buah limau dan menyingkirkan seratnya.

Sintetik: dihasilkan dari manipulasi bahan kimia yang mempunyai ciri-ciri seakan - akan bahan yang terdapat dalam vitamin.

Contohnya asid askorbik (vitamin C) mempunyai formula empirik C6H806, jadi gabungan dari molekul. Molekul karbon, hidrogen, dan oksigen ini boleh dihasilkan dari apa-apa bahan bagi menghasilkan asid askorbik.

Kesan jangka panjang.
Semulajadi: Tidak mendatangkan kesan  sampingan kerana penghasilan dari bahan seperti yang dinyatakan di atas (bahan semula jadi)

Sintetik:
Mempunyai banyak kesan jangka panjang, salah satunya akibat ketidakstabilan bahan yang terkandung dalam vitamin sintetik itu sendiri, dan manipulasi kimia yang dilakukan dalam proses penghasilan.


5. Tiada pewarna, perasa dan pemanis tiruan.

Kebanyakan vitamin C yang dijual di farmasi mempunyai perasa dan diawet. Namun tidak bagi vitamin C Shaklee. Kerana ianya tiada langsung pemanis tiruan.

Vitamin C Shaklee juga merupakan Immune booster serta anti radang.

Ia mampu membantu penyerapan vitamin C sepenuhnya (kadar penyerapan yang optimum)

Jadual pengambilan vitamin C sebenarnya tak tetap bagi seseorang individu tapi lebih kepada sejarah penyakit seseorang itu.

Ok mungkin ada sesetengah orang bersefahaman ambil 1000 mg/daily of vitamin C. Ada juga yang ambil 500mg daily.

Mana mana pon tak salah janji dalam harian kita cukup vitamin C pun dah baik.

Tapi kena ingat pengambilan vitamin C secara berlebihan boleh menyebabkan dehydration.

Proses yang seimbang untuk pengambilan vitamin C sebaik - baiknya 500 gm daily. Atau sebiji sehari vitamin C Shaklee dah cukup untuk achieve good health result.

Kalau sakit, selsema, demam, luka, stress. kena ambik lebih dari sebiji. Ambik 2 biji untuk cepat proses pemulihan.

So kena cukup minum air sekurang kurangnya 2 liter sehari atau 8 gelas untuk result yang lebih baik.

Tak boleh kurang minum air. Nanti dehidrasi. Kulit kita jadi kering nanti.

Vitamin C 500mg


Vitamin C 500mg



Tu dia. Dah merata billboard vitamin C shaklee kat seluruh malaysia.

Nak pilih vitamin c?
Pilihlah shaklee.

Kalau anda nampak perbandingan vitamin c shaklee dengan brand lain, mesti anda rasa menyesalnya tak ambil vitamin c shaklee dari awal.

Lepas ni bimbang vitamin c kehabisan stok macam masa awal-awal pkp dulu.

So baik dapatkan sekarang sebelum lagi merata billboard tumbuh bak cendawan.

Setakat yang saya amalkan memang berpuas hati sangat.

Dah lah murah. Satu botol vitamin c ni ada 180biji lagi.

Jenuh nak perhabis.


Tahu tak kenapa Jannah suka sangat dengan Vitamin C shaklee ni?

Haaa sebabnyaaa semua ada di bawah ni tau❤

Vitamin C bertindak:
🌼Untuk hilangkan parut jerawat
🌼Untuk kuatkan pertahanan badan
🌼Untuk yang kerap demam
🌼Untuk kesihatan badan, menghalang dAri radikal bebas
🌼 Antioksidan tinggi
🌼 Untuk kuku,rambut dan kulit yang cantik dan sihat.
🌼 Menyingkirkan Toksid dari badan secara semulajadi.

*Kebaikan vitamin C Shaklee*

🌼500mg setiap tablet, dengan sistem pelepasan berkala setiap 100mg/jam
🌼dari sumber yang semulajadi, diluluskan oleh KKM
🌼Menggunakan Teknologi Nano iaitu sustained released.
🌼Cepat Larut dalam air

Boleh whatsapp sekarang jika berminat.

Pengedar Shaklee Kedah


Assalamualaikum.. Hai salam sejahtera semua.. 

Alhamdulillah, saya ingin memperkenalkan Ku Shaffiradarlidia binti Ku Azizan atau lebih dikenali sebagai Shaffira Azizan di facebook. 

Beliau merupakan agen sah shaklee yang berpengalaman dan bergiat aktif dalam menyebarkan kebaikan shaklee dan membantu ramai orang yang ingin sihat dan menjana pendapatan dengan shaklee.
 
Berusia 35 tahun, menetap dan bekerja di KULIM. 
Beliau aktif membuat COD ke seluruh kawasan KULIM, LUNAS , PADANG SERAI dan berdekatan dengannya. 

Kini ramai pengguna sekitar kawasan ini telah mendapatkan perkhidmatan penghantaran produk shaklee hingga ke pintu rumah. 

Beliau juga mengalu-alukan anda yang ingin menambah pendapatan dengan mendaftar sebagai AGENT SHAKLEE di bawah beliau. Yuran pendaftaran hanya RM35. 

Boleh terus hubungi Puan Shaffira di 0172207223 segera!!

Pengedar Shaklee Kelantan




BIODATA – ADILA

Assalamualaikum , salam sejahtera, salam sayang buat semua. Semoga berada dalam keadaan baik dan sihat hendaknya. Ya :)

Sebagaimana kita tahu dalam dunia ini, ada dua perkara yang teramat penting bagi diri setiap individu , namun kita sahaja yang kurang sedar tentang hal tersebut. Boleh teka, apa 2 perkara itu? Duit? Cinta? Hmmm.  Bukann. Jawapannya ialah, waktu sihat dan masa lapang. Jika bagi mereka yang beragama islam, perkara ini ada disebut di dalam hadith yang berbunyi ;

Dari Ibnu Abbas RA dia berkata; Nabi SAW bersabda: “Dua kenikmatan yang sering dilupakan oleh kebanyakan manusia adalah kesihatan dan waktu lapang.”

 (HR Bukhari No: 5933) Status: Hadis Sahih

Jadi disini kita boleh fikir balik, kalau kita sakit, sudah semestinya kita berada dalam keadaan tidak selesa dan dalam fikiran hanya mahu sihat balik. Betul kan? Contohnya kalaulah kita disahkan menghidap penyakit yang kronik seperti kanser, sudah pasti kita akan buat apa sahaja, dan beli apa sahaja ubat-ubatan demi untuk sihat semula kan? Tapi cuba kita lihat sebelum kita sakit, adakah kita peka tentang kesihatan kita? Adakah kita ambil makanan berkhasiat untuk tubuh badan kita? Adakah kita mengambil pemakanan yang cukup zat untuk tubuh badan kita ? Kebanyakan daripada kita tidak sedar. Oleh itu, jika kita boleh menghabiskan wang untuk bergaya, hidup mewah, makan pelbagai makanan yang enak, melancong, merantau, dan pelbagai lagi, apa salahnya kita invest sedikit untuk kesihatan. Betul tak? J Dengan ini, saya ingin memperkenalkan salah satu produk yang terbaik untuk kesihatan dan telah diiktiraf keberkesananya iaitu produk Shaklee.

Banyak betul saya bebel tanpa memperkenalkan diri kann. Maaf ya kawan-kawann.

Memperkenalkan diri, Nama diberi, Nor Adila bt Ramli. Nama pendek, boleh panggil Dila. Saya merupakan salah seorang agen sah Shaklee yang berdaftar. Banyak berkongsi kebaikan Shaklee dan mempromosikan produk Shaklee secara atas talian melalui platform Whatsapp, Facebook dan Instagram. Berumur 22 tahun dan menetap di Kelantan. Aktif dalam membuat COD di kawasan BANDAR TANAH MERAH, MACHANG & PASIR MAS, KELANTAN. Shaklee juga membantu saya sebagai seorang pelajar yang masih belajar untuk mendapatkan wang sampingan melalui bisnes Shaklee ini. Jadi, bagi sesiapa yang ingin menjadi salah seorang dari keluarga Shaklee, amatlah saya alu-alukan. Hanya dengan bayaran RM 35 sahaja, anda juga boleh menjadi ahli dalam Shaklee sekaligus dapat menjana pendapatan yang lumayan. Dan jangan lupa, bagi sesiapa yang ingin mendapatkan item Shaklee, boleh hubungi saya melalui platform yang tertera.

Facebook: Adilaa Ramli

Facebook Page: shakleebyadilaa

Instagram :  shakleebyadilaa

Whatsapp :  www.wasap.my/01119994325/Shaklee

 

Sekian, Terima Kasih :)

Adila, Agen Shaklee Kelantan.

 

 

Show quoted text

Pengedar Shaklee Kedah




Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua...nama diberi Siti Maimunatun, lebih mesra dipanggil Muna. 

Beliau merupakan agen sah shaklee yang berpengalaman dan bergiat aktif dalam menyebarkan kebaikan shaklee dan membantu ramai orang yang ingin sihat dan menjana pendapatan bersama shaklee. Beliau juga menawarkan COD secara percuma di kawasan Sungai Petani, Kedah .

Beliau berusia 21 tahun yang merupakan student di Universiti Sultan Azlan Shah.Beliau juga mengalu- alukan sesiapa sahaja yang  ingin menambah pendapatan bersama shaklee dengan yuran hanya rm35 seumur hidup. Berminat nak join shaklee boleh klik link di bawah ya


Pengedar Shaklee Kelantan


 


Assalamualaikum

Nama saya Norhafizah Binti Zaharuddin

Dilahirkan pada 9 September 1990 dan berasal dari Kota Bharu, Kelantan. Saya mendaftar sebagai ahli shaklee pada 2 Oktober 2020.

Dulunya, saya pernah menjadi research assistant bagi projek pascasiswazah  dan part time cashier di salah sebuah bakery  dekat Melaka.

Kenapa saya berminat join shaklee??

Disebabkan saya seorang pelajar pascasiswazah dan sekarang ni dalam peringat penulisan tesis, saya tertarik dengan iklan-iklan SID shaklee yang memaparkan income mereka hasil dari business shaklee sendiri. Memandangkan yang kontrak sebagai research asistant telah pun tamat dan pengajian belum selesai, saya ingin mencuba business ini sebagai part time sambil menyiapkan penulisan tesis di rumah buat masa ini. Sedikit sebanyak dapat menampung perbelanjaan pengajian saya.Di samping itu, saya juga ingin berjinak-jinak sebagai user produk shaklee so sebagai user shaklee, saya berpendapat lebih baik mendaftar sebagai member shaklee terus.


klik link wasap untuk terus hubungi saya 

Pengedar Shaklee Kedah

 




Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Hai nama saya Ibtisam Husna bt Mohd Fuad. Saya berumur 22 tahun dan merupakan agen shaklee yang sah dan bergiat aktif menyebarkan kebaikan shaklee bagi membantu ramai orang yang nak sihat dan jana pendapatan bersama Shaklee

Saya menetap di Baling Kedah. Dan kini membuat perkhidmatan COD di kawasan sekitar Baling.

Dan tidak lupa juga, saya mengalu-alukan sesiapa yang ingin menambah pendapatan dengan menjadi agen shaklee di bawah naungan saya. Yuran pendaftaran hanya Rm35.

 Boleh terus hubungi Ibtisam di 0149020629 segera !




Pengedar Shaklee Perak



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.
Alhamdulillah memperkenalkan Nur Insyirah atau nak syok lagi Insyirah Manaf.

Beliau merupakan agen sah shaklee yang aktif dalam menyebarkan kebaikan dan manfaat shaklee pada semua orang. Beliau menawarkan cod secara percuma di kawasan Bagan Serai dan sekitar dengannya.

Beliau seorang student di Universiti Sultan Azlan Shah yang berumur 22 tahun. Beliau sangat mengalu-alukan bagi sesiapa sahaja yg berminat untuk sertai team beliau dalam shaklee. Yuran hanya Rm35 sahaja seumur hidup. Berminat nak join shaklee klik Whatapps di bawah ya

Kajian Vitamin C Terhadap Pesakit Sebagai Alternatif Vaksin Covid-19

Kajian Vitamin C Terhadap Pesakit Sebagai Alternatif Vaksin Covid-19 ditemui 


Secara umum kita tahu, Ubat atau Vaksin untuk mencegah wabak Covid-19 belum ditemui. Namun ada satu alternatif, berdasarkan kajian pihak hospital, dengan menggunakan Vitamin C dapat kurangkan tempoh pesakit berada di hospital, dengan erti kata lain, lebih cepat sembuh. Pengambilan vitamin C mampu untuk meningkatkan tahap imunisasi badan sesorang individu berbeza dengan individu yang tidak mengambil langsung Vitamin C.


1. 14% pesakit mengalami masalah Acute Lung Injury dan Acute Respiratory Distress Syndrome

Ia disebabkan oleh Cytokine Storm yang menyebabkan oxidative stress yang teruk dan akhirnya menyebabkan kerosakan pada tisu-tisu dibahagian paru-paru mereka. Ia antara kesan serangan wabak Covid-19.

Berdasarkan masalah ini, 2 Ujian dibuat keatas dua kumpulan umur berbeza yang dijangkiti Covid-19.

Kedua-dua kumpulan diberikan ubat-ubatan yang biasa diguna untuk merawat pesakit Covid-19 cuma bezanya.

Satu kumpulan diberikan rawatan menggunakan Vitamin C 100% dan satu lagi kumpulan hanya bergantung ubat-ubatan lain.

3. Daripada kajian tersebut, didapati kumpulan yang mengambil Vitamin C dapat keluar 9 hari lebih awal dari hospital, 57% keluar dengan kesihatan baik (tiada kekurangan), 5.6 hari lebih cepat berjaya bebas Extubation dan 7.6 hari lebih cepat bebas dari alat sokongan pernafasan.

Ini keputusan yang sangat baik.

Kesimpulannya

Dos tinggi Vitamin C yang bertindak sebagai antioksidan mempunyai sifat yang berkesan bertindak kepada “Oxidative Stress” dalam ikhtiar untuk kurangkan risiko kecederaan pada paru-paru dan dalam masa sama mengelakkan organ lain gagal berfungsi.

Hari ini Angka Tertinggi Pesakit Covid-19 Malaysia Terkini

  

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua, hari ini Angka Jangkitan Virus Covid-19 semakin meningkat dan mencecah 4angka.

Sangat-sangat terkejut dengan kenaikan harini, kerana inilah kali pertama jumlah jangkitan mencecah 4angka. Siapa sangka, virus yang tak nampak,tetapi begitu mudah dan aktif disekeliling kita tanpa kita melihat mereka. 

Di Sabah,seramai 889 orang dijangkiti dan keadaan ni sangat memberi kesan kepada rakyat Sabah dan kita semua. Sedih sebenarnya kan, dalam keadaan sekarang...kanak-kanak hilang zaman kanak-kanak mereka,tiada lagi bermain diluar, tiada lagi bermain bola dipadang dan tidak dapat lagi bergaul seperti sebelum kes covid19 bersama kawan-kawan.

Ramai peniaga-peniaga kecil yang kehilangan punca mata pencarian mereka dan beberapa syarikat terkemuka juga turut terkesan dengan fenomena yang kita alami sekarang. Tahun 2020 penuh dengan kejutan buat seluruh masyarat di Malaysia mahupun luar negara dengan hadirnya si covid19, virus mutasi yang sangat berbahaya.

Dengan berlakunya peningkatan angka yang semakin serius ini, marilah kita sama-sama tingkatkan displin SOP yang ditetapkan oleh Kementerian Kesihatan seperti :

1. Jaga jarak 1 meter
2. Memakai pelitup muka
3. Sentiasa jaga kebersihan diri
4. Memakai hand sanitizer
5. Jangan berjabat tangan
6. Hindari dari melawat kawasan yang terkena jangkitan.
7. Tingkatkan tahap imuniti pertahanan badan dengan set “Immune Booster” seperti Vitamin C, Nutriferon, Omegaguard,Vitalea dan Vivix Shaklee.

Jannah dan seisi keluarga mengamalkan pengambilan vitamin Shaklee sebagai ikhtiar kami untuk tingkatkan imuniti dan memberi tahap kesihatan yang terbaik.

Duduk rumah jika tiada urusan diluar untuk memutuskan rantaian jangkitan virus covid-19. Jaga diri dan nyawa isi keluarga kita semua, sama-samalah kita berdoa agar semua yang berlaku ini bakal berakhir..Amin Ya Mujib


Di bawah ini, jannah kongsikan beberapa vitamin yang dapat membantu kita tingkatkan imunisasi kita



Boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan Klik Sini

Pengedar Shaklee Penang






Assalamualaikum.. Hai salam sejahtera semua..Memperkenalkan Halimatun Sa'adiah. 

Beliau merupakan agen sah shaklee yang berpengalaman dan bergiat aktif dalam menyebarkan kebaikan shaklee dan membantu ramai orang yang ingin sihat dan menjana pendapatan dengan shaklee 

Berusia 27 tahun, menetap dan bekerja sekitar kawasan Bukit Mertajam

Beliau aktif membuat COD ke seluruh kawasan BUKIT MERTAJAM , PENANTI, MENGKUANG. ALMA

Kini ramai pengguna sekitar kawasan ini telah mendapatkan perkhidmatan penghantaran produk shaklee hingga ke pintu rumah. 

Halimatun Sa'adiah juga mengalu-alu kan anda yang ingin menambah pendapatan dengan mendaftar sebagai AGENT SHAKLEE di bawah beliau. Yuran pendaftaran hanya RM35. Boleh terus hubungi Cik halimatun di 01151261519 segera!!








Pengedar Shaklee Penang

 

Piqah Agen Shaklee Penang


Assalamualaikum.. Hai salam sejahtera semua.. 

Memperkenalkan Syafiqah Abidin atau lebih dikenali sebagai pikah  di facebook. 

Beliau merupakan agen sah shaklee yang berpengalaman dan bergiat aktif dalam menyebarkan kebaikan shaklee dan membantu ramai orang yang ingin sihat dan menjana pendapatan dengan shaklee 

Berusia 22 tahun, menetap dan bekerja sekitar kawasan NIBONG TEBAL

Beliau aktif membuat COD ke seluruh kawasan PARIT BUNTAR, NIBONG TEBAL, JAWI dan SUNGAI BAKAP. 

Kini ramai pengguna sekitar kawasan ini telah mendapatkan perkhidmatan penghantaran produk shaklee hingga ke pintu rumah. 

Syafiqah Abidin juga mengalu-alu kan anda yang ingin menambah pendapatan dengan mendaftar sebagai AGENT SHAKLEE di bawah beliau. Yuran pendaftaran hanya RM35.BERMINAT ❓ Boleh terus hubungi Cik Syafiqah abidin di   📲 601170714329  segera!!












Pengedar Shaklee Perak

 



Assalamualaikum.. Hai salam sejahtera semua.. 

Memperkenalkan Nadyra Zahar atau lebih dikenali sebagai Fatin Nadhirah Zahar di facebook. 

Beliau merupakan agen sah shaklee yang berpengalaman dan bergiat aktif dalam menyebarkan kebaikan shaklee dan membantu ramai orang yang ingin sihat dan menjana pendapatan dengan shaklee 

Berusia 24 tahun, menetap di IPOH dan belajar di sekitar kawasan KUALA KANGSAR. 

Beliau aktif membuat COD ke seluruh kawasan IPOH, BATU GAJAH, SERI ISKANDAR, BOTA DAN KUALA KANGSAR. 

Kini ramai pengguna sekitar kawasan ini telah mendapatkan perkhidmatan penghantaran produk shaklee hingga ke pintu rumah. 

Nadyra Zahar juga mengalu-alu kan anda yang ingin menambah pendapatan dengan mendaftar sebagai AGENT SHAKLEE di bawah beliau. Yuran pendaftaran hanya RM35. Boleh terus hubungi Cik Nadyra Zahar di 60189550448segera!!






Pengedar Shaklee Perak, Kedah dan Penang



Pengedar Sah Shaklee Malaysia



 


Assalamualaikum.. Hai salam sejahtera semua.. 

Memperkenalkan Liana Shaari atau lebih dikenali sebagai hakak shaklee di facebook. 

Beliau merupakan agen sah shaklee yang berpengalaman dan bergiat aktif dalam menyebarkan kebaikan shaklee dan membantu ramai orang yang ingin sihat dan menjana pendapatan dengan shaklee 

Berusia 28 tahun, menetap dan bekerja sekitar kawasan BANDAR BAHARU. 

Beliau aktif membuat COD ke seluruh kawasan PARIT BUNTAR, NIBONG TEBAL, JAWI dan SUNGAI BAKAP

Kini ramai pengguna sekitar kawasan ini telah mendapatkan perkhidmatan penghantaran produk shaklee hingga ke pintu rumah. 

Liana Shaari juga mengalu-alu kan anda yang ingin menambah pendapatan dengan mendaftar sebagai AGENT SHAKLEE di bawah beliau. Yuran pendaftaran hanya RM35. Boleh terus hubungi Cik Liana Shaari di 0174562434 segera!!

Omega Guard Wajib Untuk Kita

KENAPA OMEGA GUARD SHAKLEE WAJIB UNTUK KITA ???😍 Sebelum tu hakak nak kenalkan dulu apa dia Omega ni....
Omega-3 terdiri daripada EPA dan DHA. Terdapat pelbagai fungsi EPA dan pelbagai tugas DHA kepada tubuh badan kita.

Fungsi EPA💓
🌱 Mencegah kanser
🌱 Mencegah pembekuan darah
🌱Mengawal kadar kolestrol yang berlebihan
🌱 Baik untuk pesakit jantung
🌱 Menghindar tekanan perasaan
🌱 Mencegah penyakit darah tinggi

Tugas DHA💓
🌸Mencegah asma
🌸 Meningkatkan daya seksual
🌸 Mencegah sakit kulit
🌸 Mengelakkan kanser payu dara
🌸 Mengelak kanser prostat
🌸 Menghindar daripada migrain, rasa kebas pada anggota badan
🌸 Mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan.

Ni serba sedikit kenalan manja kita ye tentang Omega Guard Shaklee 😍😍 Apa kelebihan & Siapa yang perlukan Omega Guard Shaklee ni ??? Meh nak kongsi 🌸 💖Kebaikan Omega Guard Shaklee :

☀️ Melicinkan kulit dan nampak kemerah-merahan
☀️ Mengawal kolestrol dan tekanan darah
☀️ Mencegah strok dan masalah obesiti
☀️ Memelihara kesihatan jantung
☀️ Menyokong kesihatan sendi
☀️ Membantu mengawal berat badan
☀️ Meningkatkan daya memori
☀️ Mengelakkan demam dan asma
☀️ Membantu masalah kulit (ekzema)
☀️ Membantu perkembangan otak bayi
☀️ Meningkatkan kesihatan menyeluruh
☀️Membantu mencairkan kahak
☀️ Mengurangkan sakit kepala

Berminat boleh wasap Jannah

Testimoni Omegaguard


Omegaguard juga banyak manfaat dan terdapat dalam set set kesihatan yang lain

Berminat untuk sebarang pertanyaan dan oder boleh klik disini



Berjaya Rank Up Senior Supervisor 2020

Alhamdulillah Kami Berjaya Rank Up

   







Alhamdulillah Ya Allah, Setelah lama jannah menanti dan berusaha sejak May 2018 hingga ke March 2020 akhirnya Allah izinkan Jannah untuk Rank up Sebagai Senior Supervisor dengan lahirnya seorang Leader iaitu adik sendiri sebagai Supervisor March 2020.

Satu kejayaan buat jannah namun, sangat2 bersyukur kepada Allah kerana Dengan IzinNYA Jannah berjaya rank up. Kalau semua nak tahu, pada 1 January..Negara kita Malaysia dilanda musibah yang besar dengan datangnya wabak #covid19 #coronovirus yang mana berpunca dari negara China. Sedang mereka sibuk merayakan perayaan Tahun Baru China, virus tersebut merebak dan tersebar luas melalui pelancong-pelancong yang melancong ke seluruh dunia. 

Setiap bulan kes semakin meningkat dan ramai kematian diseluruh negara.. tak terkecuali Malaysia. :( 
Sangat sedih sebenarnya..dalam keadaan begini ramai mencari vitamin untuk ikhtiar imun badan bagi mengelakkan wabak tersebut melumpuhkan sistem imun badan.

Dan ramai juga yang buka mata dan sedar akan kepentingan vitamin itu sendiri.

Permintaan Vitamin sangat2 luar biasa dalam Tahun 2020 ini, kalau sebelum ni kita menyangka Tahun 2020 akan ada kereta terbang, namun sebaliknya yang berlaku.

Apa2apun kita yakin dan percaya,ada hikmah diatas apa yang berlaku dalam Tahun 2020. Antaranya ramai peniaga2 online berjaya raih pendapatan yang tinggi kerana ramai fokus kepada pembelian diatas talian sahaja.

Dan masih belum terlambat untuk semua untuk memulakan perniagaan diatas talian. Jom sertai Jannah bersama team jannah untuk terus berkongsi kebaikan Shaklee dan membantu ramai orang yang ingin meraih kesihatan dan kejayaan dalam kehidupan mereka.

Hubungi saya Di 0174493884