Friday, September 13, 2019

AWAS JEREBU YANG TERUK!!
Assalamualaikum semua,

Macam dah jadik musim rasanya, setiap tahun perkara yang sama kana berulang dan terus berulang.
Masalah jerebu dari negara Jiran yang acap kali menggangu kesihatan dan kesihatan udara di Malaysia dan negara yang berhampiran.

Bagaimana dengan persediaan kita dalam menghadapi situasi pencemaran ini??

Di bawah ni ada beberapa TIPS untuk menghadapi pencemaran udara (jerebu).


 • Pastikan tingkap dan pintu ditutup rapat.
 • Memasang kipas atau penapis udara untuk memelihara pengudaraan yang bersih dalam rumah.
 • Memakai topeng (mask) semasa melakukan aktiviti luar
 • Kurangkan aktiviti luar ( Outdoor )  dan lakukan aktiviti di dalam ( Indoor )  sahaja, seperti berehat di rumah atau berjalan2 dalam shopping mall...( bahaya jugak ni kalau indoor di Mall, hihihihi..)
 • Menutup tingkap kenderaan semasa anda memandu
 • Meminum air sekurangnya 2 liter, untuk menyingkir keluar toksid dari asap jerebu yang telah diserap melalui kulit dan paru2 
 • Mengurangkan atau BERHENTI mengambil alkohol, nirkotin dan kafein.
 • DAN LANGKAH TERAKHIR - On Vitamin untuk badan supaya badan terimun dan dan dapat menyingkirkan ( detoks ) toksid dari asap jerebu yang diserap oleh badan.


Di dalam gambar dibawah ni, jannah share kan beberapa vitamin yang dapat mengimunkan badan kita supaya tidak mudah mendapat penyakit dan kesan daripada pencemaran asap Jerebu ni.

Antaran vitamin yang perlu ada :-
 • VIVIX - Campuran proprietari saintifik termaju kami adalah berasaskan anggur muscadine – salah satu buah-buahan semula jadi paling sukar diperolehi dan paling berkuasa. Anggur muscadine mengandungi rangkaian lengkap polifenol yang ditemui dalam anggur lain. Tidak seperti anggur lain, muscadine mengandungi pekatan luar biasa asid elagik dan elagitanin yang apabila digabungkan dengan polifenol lain, menghasilkan kuasa antioksidan yang sangat hebat. 
 • NUTRIFERON - Nutriferon Granules diformulasikan untuk menjaga pertahanan badan anda agar sentiasa berada dalam keadaan baik, selamat dan berfungsi secara semulajadi. Ia dengan pantas mengaktifkan perisai semulajadi anda, memberikan anda pertahanan yang lebih kuat dan kesihatan yang lebih baik. Nutrifero Granules mengandungi campuran proprietari empat esktrak tumbuhan yang diperoleh daripada Biji Labu, Bunga Safflover, Biji Plantago dan Bunga Japanese Honeysuckle, yang secara tradisinya digunakan untuk mengekalkan kesihatan umum dan menguatkan badan
 • CHEWABLE VIT C - Makanan yang mengandungi vitamin C juga mengandungi Bioflavonoid. Bioflavonoid diperlukan untuk penyerapan vitamin C dan kedua-duanya berfungsi untuk mengekalkan kesihatan. Bagus untuk menyokong sistem detoks badan
 • COQTROL - Coenzyme Q10 adalah komponen yang penting untuk penghasilan tenaga di dalam sel. Ia berada di dalam mitokondria stesen janakuasa sel. Coenzyme Q10 tinggi dalam sel otak, jantung dan hati. Ia menukarkan lemak dan gula kepada tenaga yang boleh digunakan sepanjang hari. Ia juga adalah antioksidan yang berkesan, melindungi sel daripada dirosakkan oleh radikal bebas.

 • GARLIC COMPLEX - Mengekalkan kesihatan sistem pertahanan anda.
 • PERFORMANCE DRINK- Dengan proprietari OPTI-Lyte campuran elektrolit ditambah campuran unik karbohidrat untuk memberikan tenaga segera dan berterusan dismaping menyokong penghidratan optimum.
 • OMEGA GUARD - EPA dan  DHA berupaya menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental seperti kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxiety), neurasthenia, insomnia, autisme, kanak-kanak hiperaktif dan penyakit schizophernia.
Sebarang pertanyaan pm/sms/whatssup 0174493884 (Jannah Rofei )
Shaklee Independent Distributor, ID NO: 1212409

Atau klik whatsapp ⬇⬇⬇


* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

 Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

KLIK DI BAWAH UNTUK INFO PRODUK

INFO

PROMOSI YANG MASIH BERLANGSUNG PADA BULAN SEPTEMBER 


Location: Kulim, Kedah, Malaysia

0 comments: