Tuesday, March 5, 2019

KHASIAT DAN KEBAIKAN OSTEMATRIX SHAKLEEPROMOSI OSTEMATRIX Klik disini

Apakah Khasiat dan kebaikan Ostematrix Shaklee?

* Menguatkan Tulang.
Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi dan sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia ( rickets dewasa), kuku rapuh, ezcema, konvulsi/kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.

* Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas
Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan , sakit sendi dan artritis.

*Meringankan stress
Ianya mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkam tidur selesa, memperbaiki jantung  berdebar, gementar, mimpi buruk dan stress. Juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.

*Memperbaiki masalah haid
kajian menunjukkan dengan 1000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu melawaskan pembuangan air kencing.

* Pengalkalian Tubuh.
Kalsium adalah mineral alkalin, ianya berkesan dalam memastikan imbangan PH tubuh. Ia juga menghalang obesiti diwaktu usia tua. Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrien dan merangsang detoksifikasi.

*Memperbaiki Hiperaktiviti Perut dan Sakit gastrik.
- Vitamin D
Dinamakan sebagai Vitamin D pada 1916 bila didapati ia mampu merawat penyakit rickets. Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meningktaknan ketumpatan tulang, meguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. Vegetarian yang kurang terdedah kepada matahari sewaktu musim panas, individu melebihi 55 tahun , wanita hamil, dan kanak-kanak perlu mengambil suplement vitamin D.

- Magnesium
ia adalah ion positif no.2 penting di dalam tubuh kita. Ianya menggalakkan komposisi tulang dan rawan. Membantu sistem saraf, megaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus, menghalang endapan kalsium, melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Ianya jua penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos.

- Zinc, Boron, Manganes, Kuprum
Memelihara metabolisme kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan untuk memperbaiki tulang, rawan dan menghalang artritis.

BAGAIMANA MEMILIH KALSIUM PREMIUM?

  1. Pilihlah Produk yang ada vitamin D dan magnesium
  2. Elakkan produk yang dibuat dari tulang dan dolomite untuk mengelak keracunan plumbum
  3. Elakkkan mineral chelated kerana proses tersebut boleh menyebabkan tubuh menyerap logam berat tercemar dan toksin dalam proses menyerap mineral.


Untuk membuat pembelian boleh terus membeli secara online klik disini
PROMOSI OSTEMATRIX Klik disini

atau

Hubungi saya untuk membuat pembelian wasap

atau

sertai kami dalam legacy Shaklee join nowATAU ikuti saya di Facebook dan Page Facebook :

      Facebook : https://www.facebook.com/zal.rol
·         Email: noruljannah@gmail.com
                                       https://www.facebook.com/shakleemalaysiaonlinelargest/
                                   https://www.facebook.com/jannah0174493884/0 comments: