Saturday is working day..

Assalamualaikum.. Selamat pgi sabtu..slamat berkerja bagi yang berkerja..( Miss J update guna hP tapi tetiba busy, tak sempat nak update..hheehe..ni nak continue lak..)..mesti bosan kan keje hari sabtu, yelah...keje 6 hari seminggu..cuti cuma Ahad..tensen betoi laa..tapi ape nak buat atas tanggungjawab terhadap negara ( chewaaahh..!! ).. sebenarnye tak ade ape yang menarik sangat dengan sabtu sebab Miss J pikir nak balik je bila tepat jarum jam dekat number 12 + 1 ...terus jer off komputer. :))..

Dunia Ohh Dunia Opis

Assalamualaikum,
Miss J kadang selalu pikir, kenapa dalam dunia ni masih ader manusia yang dengki mendengki, sakit hati, jeles tak tentu pasal..apetah lagi bila kaum yang banyak sikap yang disebut tue adalah kaum lelaki..dan lebih teruk lagi mereka tue dah ber-isteri dan dah beranak pinak.
Mase Miss J mula2 masuk keje, semua ngaku bujang, semua mulut manis..mungkin salah Miss J sebab peramah sangat mase awal keje..so ramai la yang mula meng-ayat...Tapi Alhamdulillah, Miss J layan tak layan jer..dalam macam tu pun dorang ni tak putus asa beb!!..ade yang sampai tepon Miss J sampai 100x..tengah malam..Miss J tak angkat sebab takut sampai Miss J pikir nk resign laa..tapi Alhamdulillah Allah selamatkan Miss J bila si laki tak guna tu dah tukar kerja suddenly, lega hati Miss J..lega Miss J sekejap jer sampai ader sorang mamak ni ( dah kawen gak )..selalu gangu Miss J..sampai dia fitnah Miss J bila Miss J rapat dengan kawan dia..( Miss J pun tak sangka yang kawan dia pun niat jahat-lelaki org rupanya..sampai cakap kat Miss J yang dia nyesal kawen..masyaAllah.. )...sedih Miss J bila orang tu fitnah Miss J macam2..Miss J bertahan dari Ramadhan lepas sampai Ramadhan sekarang Miss J diam diri aje, semuanya sebab Miss J kerja kerana Allah, semua yang datang dari-DIA dan rezeki yang Miss J dapat dari DIA..semua yang jadik tu sebab jeles bila Miss J tak cakap ngan dorang..sampai sanggup curi2 baca message dalam HP Miss J!!!...Astarfirullahhalazim, mase tu Allah ye yang tau ape yang Miss J rasa, semoga Allah tunjukkan mereka kebenaran..Miss J sabar sebab Miss J pikir dorang tu ade tanggungjawab nak jaga anak bini jer..kalau nk cakap kualiti keje dorang memang teruk, selalu menyusahkan orang..( marah sangat ni..)..nasib baik Miss J ni orang atasan dorang ni, Miss J bagi arahan je..keluar email je terus kelam kabut nak wat keje..( sengaja Miss J wat camtu bagi dorang sedar diri sket..)..hmmm..semalam mase Miss J pergi surau nak solat, ade sorang laki ni yang kecewa la konon bila Miss J bertunang..bila Miss J tanya dia, sepatah pun tak jawab, then boleh dia cakap kat Miss J " ko tak payah la tau, sebab ko tu dah ade orang amik berat pun''....aaiii..ayat macam dia tu special sangat kat aku..jaga la anak bini ang tu..hmmm..tu la kan, ramai timbul isu skandal suami dgn perempuan lain kat opis, isteri dengan lelaki lain kat opis...mungkin macam ni lah contoh yang terdekat ni..dunia Akhir zaman..kenapa manusia macam ni tak pernah puas dengan satu??..Miss J harap sangat semoga kaum seperti ni hanya 0.1% dari keseluruhan, kalau ramai macam ni..get ready la wahai kaum wanita, lelaki macam ni tak akan puas..pantang jumpa perempuan dahi licin..anak baru setahun dah buat perangai, kesian wife dorang tu..
Esok kerja, Miss J kena kuat sampai September ni..insyaallah..
''Ya Allah, Engkaulah Maha Memahami, Maha Mendengar, Maha pelindung, Maha Mengasihani, lindungilah hambaMu ini dari segala fitnah dunia, jauhilah hambaMU ini dari kezaliman manusia Ya Allah, Amin Ya Rabbal Alamin''


Keje OOOOhh Keje

Assalamualaikum kengkawan sekalian alam (^_^)..
Penah tak dengar pepatah ' kerja sampai mati'...haaa..mesti kekadang kita ni keje sampai nak mati kan?..apelagi kalau awal minggu, semua benda nak urgent, itulah inilah...sampai nk buat keje pon celaru sebab dalam otak banyak menda nak pikir..addeeeii...penaatt keje kan??..arini Miss J balik pukul 11:00 mlm tau..( campur sekali jamuan berbuka puasa + mengemas meja makan tu ) ...semua nak kena buat kan?..yang atas tu arah kiri kanan depan belakang aje..yang kita comey2 ni lah kena angkat suma sisa makan..( tak pe, dapat pahala kan..apetah lagi bulan Posa ni..hehehe.)..keje Miss J ni sebagai CS di sebuah syarikat pergudangan ( Warehouse / Logistics ) ...kadang2 serabut dengan shipment yang datang / keluar ni..kanan urgent, kiri urgent...nak buka folder lain pi bukak folder lain..haaa..ayat kedah Miss J dah kuaq..hahaha..kalau la Miss J ni ada banyak duit, lebih baik Miss J ja yang buka syarikat camni..untung then kita bahagi samarata naaa...( hahha..tak dapat lagi janji mau manis la kan...hikhikhikk..)..
Kejee oohhh Kejeeee...selagi hidup kita kena kejee..untuk hidup..makan, umah, kereta, utang mara lagi...nak kawen lagiii..Ya Allah..bantulah Miss J nak kuatkan hati ni..kadang nak lari dari tanggungjawab tapi duit is important thing..no money, no life no breath..
Jom tido, sok nak sahur and KEJE lagii..hehhe..bubye

sakit kepala ngan keje nihh
dapat duit ujung bulan ubat sakit kepala..haha

Shopping Rayaaaa...(^_^)

Assalamulaikum, arini Miss J go to shopping jeng jeng ( shopping la sangat kan..)..destination shopping kami ialah BUKIT JAMBUL, P.Pinang. Bayangkan la mase kami ngah cari parking, dari Ground Floor sampai ke 3rd Floor baru ade parking, mak oiii...ramai bebenor nyer umat Islam kita menyoppingkan diri yer..hehe..kalau korang nak tau, BJ ni memang banyak baju yang murah2 dan jimat dah banyak pilihan ( kena pandai cari lah yer...)..Miss J cuma beli sepasang aje sebab Miss J dah ade baju baru. Harga baju setiap floor berbeza tau walaupun bajunyer design yang sama, so Miss J membuat konklusi sendiri iaitu harga baru mengikut jumlah sewa kedai si penjual tersebut, amacam?..logik tak?..mesti logik kan?..
Miss J and the geng..dlm changing room ni..hahha.. 
haaa...kawan Miss J, tengah try baju raya tu... Bilik kecik ni muat aje kami 3 orang yang kecik ni..hehe..keluar je semua orang tengok sebab terkejut ramai bebenor nyer yang kuar dari bilik yang kecik tu..(^_^)

Isnin = Nuzul Al-Quran = Cuti

Assalamualaikum, seronoknyer arini cuti, lagi seronok bila 2minggu lagi dah nak raya pulak..hehe..dapatla jumpa dengan emak tersayang, orang tersayang, adik tersayang semua yang Miss J sayang laa..yang pastinya semua akan gembira kan?..agak2 persiapan raya korang semua dah ready ke?..Miss J tak der ape2 pun lagi, hmm..kalu nak dipikirkan kita di Malaysia ni masih beruntungkan sebab masih dapat merasa nikmat bulan Ramdhan dan nikmat beraya..kalau nak dibandingkan dengan Somalia dan negara2 yang diperintah oleh penjajah ni..
Arini Miss J nak ikut teman umah pegi shopping, ikut jelaa sebabnyer kawe ni tak dapat gaji lagi..huhu..so sad, tapi tak pe..Miss J shopping with My Fiance (^_^)..Miss J nak get ready ni, selamat bercuti kepada semua yang bercuti ya..Selamat Berpuasa !!!

BULAN RAMADHAN 2012

Assalamualaikum kepada semua umat Islam diseluruh Malaysia, hari ini 5 Ogos 2012 genap 16hari umat Islam berpuasa..syukur Alhamdulillah azam Miss J untuk ramadhan ini dapat dilaksanakan dengan sempurna..dapatla buat terawih banyak2 sebab surau bawah umah jer..heheh..Miss J ingatkan dalam bulan ramadhan ni semua Umat Islam akan mendisiplinkan diri tetapi masih ada segelintir manusia yang masih mementingkan diri sendiri..ini kisah benar yer..Kisahnya bermula pada waktu pagi Miss J nak pergi kerja, tapi bila sampai ja di parking, sakit hati ada, marah pun ada...bayangkanlah  kereta ni parking depan My Garry ..memang la My Garry ni kecik..tapi manalah nak muat..sengaja pun ada si tuan punya kereta tu..tapi Alhamdulillah kawan Miss J bawak Shiro dia..sampaila jugak kat opis dengan si Shiro...( dalam sehari tu tak sabar nak balik tengok My Garry )

My Garry tu kena halang ngan Dinasor
Dinasor ni tak reti park kot..