Thursday, June 17, 2021

ESP Sachet Dalam Kotak Terbaru dari Shaklee !!!

Assalamualaikum, Hai dan Selamat Malam semuanya, mesti ada yang tercari-cari produk latest yang baru masuk Malaysia kan? Yang menjadi feveret semua orang tu termasuk lah Jannah jugak, Semestinya ESP ( Energizing Soy Protein ) dah masuk dalam bentuk kotak guyss. Apa yang best lagi dia ada dalam sachet yang mudah dibawa dan boleh la letak dalam handbag tu kan..no need to bring Tong Esp pergi kerja dan no need to sukat2 dah guna scoop tau. Sebab 1 sachet tu ada 24gram utk hidangan sehari.

Jom Jannah belanja korang semua poster2 Promosi dari Shaklee ni. Valid harini 17 June 2021 sampai ke 30 June 2021.


ESP Sachet Baru


ESP Sachet Beli 3 Free 1

Apa special kalau korang beli dalam kotak ni??

Special dia ialah :-

  • Tak perlu sukatan scoop lagi, cuma tuang aje esp dari sachet ke dalam shaker terus dan siap.
  • Mudah dibawa ke mana saja sebab size sachet mampu masuk ke dalam handbag dan file2 keje guys hihi
  • Sangat flexible jugak dibawa ke mana saja.
  • 1 sachet ada lengkap 24gram protein untuk hidangan harian anda.

Korang tau tak Khasiat ESP ni pulak?

  • ESP untuk kulit yang sensitif, Ezema, jerawat, jeragat, kusam dan sunburn
  • ESP untuk Milkbooster
  • ESP untuk merawat strechmark
  • ESP khas untuk yang ada masalah kencing manis 
  • ESP untuk kuatkan Otot Rahim ( kuatkan rahim )
  • ESP untuk rambut, kuku dan kulit yang sihat
  • ESP untuk mereka yang ingin kurus
  • ESP untuk mereka yang ada masalah kolestrol tinggi kerana ESP rendah kolestrol
  • ESP untuk mereka yang alami GASTRIK, GERD
  • ESP untuk ikhtiar hamil
  • ESP untuk lelaki yang alami masalah Prostat
  • ESP untuk IBU HAMIL, IBU MENYUSU 
  • ESP khas untuk tulang yang sihat
  • ESP sebagai diet yang sihat
  • ESP untuk mereka yang kerap keletihan
  • ESP untuk yang ingin jadikan hidangan tenaga dalam berpuasa
  • ESP untuk kurangkan alahan dan loya ibu hamil
DAN BANYAK LAGI MANFAAT ESP NI GUYSS


Siapa berminat boleh terus contact Jannah ya, Jannah dah oder 5set siap dah .. InsyaAllah sampai terus kita pos dan cod di kawasan berhampiran uolss..


Sekian dari saya, 
Coordinator Jannah Rofei
Founder NJLegacy  Since 2016

Consume Shaklee since 2013 hihi nak gak gtau tu, 
Terima Kasih semua sudi membaca dan contact Jannah ya.

Promosi ESP Sachet


Promosi ESP Sachet


ESP Shaklee Sachet

ESP Shaklee Sachet

ESP Sachet




Continue Reading

Sunday, June 6, 2021

Tingkatkan Imunisasi Anak-Anak Kita

 Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera semua, 

Masih ramai lagi yang masih mencari bagaimana cara untuk kita membantu anak-anak kita dalam meningkatkan tahap imunisasi mereka. Apatah lagi sekarang zaman covid19 ya, arini 6hb June 2021...Malaysia dalam Lock Down ( MCO 3.0 ). Rata2 ada yang mencari pelbagai inisiatif untuk tingkatkan imunisasi anak termasuklah Jannah. 

Jannah memang sejak dari dahulu lagi mementingkan vitamin tambahan untuk anak-anak Jannah bermula dari kandungan lagi. Iyela kan, Jannah semasa hamil mengamalkan Set Kehamilan Shaklee bagi membantu Jannah untuk mendapatkan tenaga dan nutrisi yang lengkap untuk bayi dalam kandungan dan keperluan badan Jannah sendiri. Malahan Jannah teruskan jugak dengan Set Penyusuan bagi membantu bayi Jannah mendapat susu yang berkualiti, dan hasilnya bayi Jannah agak susah nak berjangkit demam dan selsema andai kata anak - anak Jannah yang lain demam. Dan Jannah teruskan dengan memberi mereka Vitamin bermula seawal usia mereka 1 tahun.

Nak tahu tak Vitamin apa yang Jannah berikan kepada anak-anak pada usia mereka setahun ni??

💖Omegaguard Shaklee

Omegaguard Shaklee ni, anak-anak Jannah memang suka habis la.

untuk anak jannah no 2 ni, memang dia suka gigit dan kunyah aje..kadang2 memang 3biji jugak dia ambil...memang kena sorok la botol Omega ni siap2 lepas dia amik makan..hihi.

Kelebihan Omega Guard untuk kanak-kanak adalah seperti berikut :

  • Membantu perkembangan Otak kanak-kanak
  • Membantu meningkatkan daya imunisasi kanak-kanak
  • Membantu kanak-kanak yang mengalami masalah sembelit, ezema, asma, kulit sensitif, batuk berkahak dan selsema serta lain.


 💖Mealshakes

Mealshakes ni memang feveret kanak-kanak, sebab anak-anak Jannah dan semua yang consume ni memang selalu la repeat consume. Kenapa Jannah cakap feveret anak-anak ni? sebab bau dia fuhh wangi betul..belum buka pon dan bau sedap Vanila. 

Anak-anak Jannah suka kalau Jannah bancuh bersama susu kegemaran depa, campur milo pon boleh..kadang-kadang, anak-anak Jannah request bancuh Mealshakes saja.

Mealshake ni Jannah ambil untuk anak-anak sebab anak-anak Jannah ni Picky Eater tau dan sorang lagi dia ada masalah sembelit. Masalah sembelit yang anak Jannah hadapi ni memang teruk la jugak, sedih tau bila tengok anak menangis sebab sakit nak teran masa membuang tu. Macam-macam jugak Jannah cuba iktiar, sampai lah Jannah ikhtiar dengan Mealshakes ni..Memang serasi dengan dia..Alhamdulillah.

Dan abang dia memang Picky Eater, semua dia tak nak makan, asyik nak susu je kan.. So, Jannah amik inisiatif untuk bagi anak-anak Jannah Mealshakes ni. Syukur sangat, betul2 membantu..kadang2 dah nasi pon tak cukup tau😂 nampak situ ada perubahan positive sangat2..Ibu mana tak happy kan?.

Jom tengok apa kelebihan Mealshakes ni?

Secara Am-nya Mealshakes ni ada 24 Jenis Vitamin yang sangat bagus dan di Malaysia hanya ada perisa Frence Vanila yang sedap.

  • Untuk tumbesaran anak-anak.
  • Mengurangkan masalah ezema
  • Untuk perkembangan minda
  • Untuk tingkatkan selera makan anak
  • Untuk anak yang dah berhenti susu ibu
  • Untuk anak kekal aktif
  • Sebagai perlindungan jangkitan penyakit kepada anak-anak
  • Meningkatkan berat badan anak
  • Membantu daya fokus anak
  • Membantu mengurangkan kekerapan asma
  • Mengatasi masalah sembelit pada anak

Mealshakes ni sesuai untuk diabetis jugak, sebab Mealshakes sesuai utk semua peringkat umur.
Boleh diambil semasa sarapan pagi untuk sumber tenaga.

Mealshakes sangat mudah dibancuh dan dicampur dengan mana2 susu dan minuman kegemaran..kecuali yg berkafein la tak boleh na.








Hubungi Jannah untuk Oder

💖Vita-Lea Children ( start anak Jannah 2 tahun baru jannah bagi, tapi di Label utk kanak2 usia 4Tahun, atas risiko sendiri tau..Jannah bg anak sebab Waktu sekarang memerlukan anak2 imun)

Vita-Lea Children ni berperisa anggur tau, macam gula2 dan budak-budak memang suka la kan. Jannah bagi anak-anak Jannah setiap hari sejak start Janah kenal Shaklee lagi, sebab Jannah sangat risau andai anak-anak Jannah tak cukup nutrisi dan nak anak-anak Jannah kekal imun.

Anak-anak Jannah ni dua2 orang Picky Eater tau, memang susah sangat la nak paksa dorang makan. Macam2 Pujukan dan Menu Jannah sediakan, tapi masih sama..sangat-sangat merisaukan sebab Jannah nak anak-anak Jannah dapat nutrisi yang lengkap!

Sampailah Jannah dapat tahu ada Vitamin Kanak-Kanak yang dapat bantu masalah ni, korang bayangkan kalau ikut Nutrisi yang sebetulnya, anak-anak kita perlu mengambil

  • Vitamin A ( 2500IU) - 1.5 cups Cantaloupe/ tembikai susu
  • Vitamin D ( 400IU) - 3 glasses of Milk
  • Vitamin E ( 30IU) - 10 sudu peanut butter
  • Folic acid ( 400mg) - 4 cups of cooked broccoli
  • Iron ( 6 mg) - 1.5 Cups of cooked spinach / Bayam
  • Magnesium ( 40mg) - 6.5 cups of Cooked brussels sprouts
  • Zinc ( 5mg) - 3 Cups of cooked kidney beans.
Memang banyak sangat anak-anak kita kena ambil setiap hari, mampu ke ibu2 nak buat semua macam ni terutama kalau ada pulak anak-anak yang Picky Eater. Kalau Jannah, mungkin berjaya buat untuk keperluan Susu sahaja..risau kan? Sebab tu Jannah ambil pilihan untuk jadikan Vita-Lea ini sebagai Vitamin anak-anak.

Jom kita tengok pulak,apa kelebihan Vita-Lea Children ni pulak..

  • Meningkatkan imun
  • Membekalkan tenaga
  • Meningkatkan fokus
  • Membantu pembentukan tulang dan gigi
  • Membantu penghasilan sel darah merah
  • Memberikan rambut dan kulit yang sihat
  • Memelihara sistem Saraf dan Otot
  • Membantu mempercepatkan penyembuhan luka
  • Membekalkan nutrisi yang lengkap terutama kepada yang Picky Eater
  • Mengelakkan risiko jangkitan




Hubungi Jannah untuk Oder

💖 Nutriferon ( Jannah bagi kalau kami keluar sahaja dan bagi anak Sulung jannah makan masa dia ke sekolah - masa Covid wujud lagi Jannah dah start bagi tau )

Nutriferon ni feveret dan best ever lah bagi anak-anak Jannah ni. Pantang tengok kotak saje, hati-hati lah..nanti akan hilang beberapa sachet dalam ni. Sebab sangat mudah nak makan dan sedap tau..rasa dia macam Gula Merah. Tapi dalam ni tiada kandungan gula ya..kerana ia dihasilkan daripada Biji Labu.

Nutriferon ni Jannah akan bagi dekat anak-anak Jannah waktu dorang demam dan selsema, memang akan cepat proses penyembuhan dia kerana Nutriferon ni membantu untuk Boost Imun dengan lebih cepat.

Jom tengok, apa laa ada dalam Nutriferon ni kan?

Dalam Nutriferon ada 4 ekstrak tumbuhan yang ada iaitu : 

  • Biji Labu - Merangsang pengeluaran interferon semulajadi di dalam tubuh menentang radikal bebas dan faktor penyebab kanser.
  • Biji Plantago Asiatica - Mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun.
  • Honeysuckle Jepun - Menentang pencerobohan virus dan kuman 
  • Bunga Safflower - Menghasilkan dan memperkuatkan keupayaan makrofaj memusnahkan virus dan kuman

Nutriferon Shaklee

Antara Manfaat Utama Nutriferon ini pulak ialah :

  • Mengukuhkan Sistem Imun dalam masa 3 hari - ianya adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia. Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkatkan secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh T-Cells, B-Cells dan Makrofag.
  • Melawan Kanser dan Tumor - Interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser. Selain daripada itu ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kimoterapi.
  • Melindungi Influenza - Ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan daripada virus, mikrob termasuk selsema, Flu, alergi, inflamasi dan influenza.
  • Meringankan Stres dan Kelesuan - Meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan, Stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk.
  • Melambatkan Penuaan - Formula unik Nutriferon Shaklee merangsang pengeluaran Makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Justeru itu sel-sel akan menjadik lebih sihat.
  • Mengurangkan Infeksi oleh pesakit-pesakit Hepatitis B & C - Keberkesanan Nutriferon Shaklee dalam memerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminumkan ketidakselesaan seperti kembung perut, rasa mual, muntah dan lain-lain kepada pesakit-pesakit Hepatitis B & C
  • Untuk Menopaus - Hypertensi, tahap kolestrol yang tinggi, kitaran darah dan masalah lain yang berkaitan dengan menopaus akan menjadi lebih baik.
  • Mengurangkan simptom PMS - Terbukti secara klinikal mengurangkan symptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, imsonia dan mood swing.

Waah memang banyak la manfaat Nutriferon ni, sebab tu Ia merupakan The Best Seller tau. 



Alhamdulillah, inilah antara Vitamin yang Jannah amalkan untuk anak-anak Jannah. Andai ada ibu-ibu diluar yang berminat nak mencuba untuk imun anak-anak dirumah, boleh la hubungi Jannah tau. Jangan malu segan..just klik je LINK INI untuk terus ke wasap Jannah.

Terima Kasih semua yang membaca entry Jannah, jumpa lagi di next entry ya.

Jaga SOP ya guys. Kita Jaga Kita.

Ikhlas dari Saya, Coordinator Jannah.
Keep Calm and Take Vitamin.



Continue Reading

Wednesday, February 24, 2021

Set Berpuasa Shaklee

Assalamualaikum dan Hai semuaaaaa...

haa semua dah standby ke vitamin nak berpuasa ni?

mai sini jannah nak share, vitamin shaklee ni bukan biasa2 je tau, sebab jannah dah bertahun consume Shaklee ni..tambah2 bulan puasa. Jannah tak akan skip untuk mengambil ESP, Performance drink untuk kecergasan dan kurangkan dahaga waktu berpuasa.

SO, korang dah standby ESP dengan Performance Drink ke uols untuk bulan puasa ni?

ESP minum masa sahur
Performance Drink minum masa berbuka!
ESP untuk kekal bertenaga sepanjang berpuasa. Tak rasa cepat letih atau lesu. Lepas tu masa berbuka minum Perfomance Drink. Refreshing tauu rasa performance drink tu masa berbukaa

Buat orang yang nak maintain berat & nak kawal nafsu makan yang membuak buak masa bulan puasa? Kena ambil ESP! Atau Cinch Shake! Wajibbb.
Jom dapatkan stock uolss sekarang sebelum out of stock! Eh pernah tauu jadi sampai OOS. Jangan tunggu dah OOS baru nak tanya

Coordinator Jannah











Harga untuk Performance Drink Lime RM148.75 Harga untuk Performance Drink Oren RM82.65

Harga untuk Performance Drink Lime untuk AHLI RM119 Harga untuk Performance Drink Oren untuk AHLI RM69



Harga ESP RM161 untuk bukan ahli
Harga Ahli RM129 dan anda wajib berdaftar ahli ya,

Jom Hubungi Jannah untuk sebarang pertanyaan



Continue Reading

Thursday, December 31, 2020

Vitamin C 500mg



Vitamin C adalah vitamin penting yang larut air dan mempunyai pelbagai fungsi kepada tubuh, dengan fungsi utama sebagai antioksida yang baik. Ia juga memeainkan peranan yang penting untuk menggalakkan kesihatan gigi, gusi, tulang dan secara umumnya, semua yang membentuk tubuh anda.

Tahukah Anda?

Tubuh anda mampu melakukan pelbagai perkara, tetapi ia tidak dapat menghasilkan atau menyimpan vitamin C. Oleh itu , anda perlu sentiasa mengambil vitamin C untuk tubuh anda melalui pemakanan harian dan suplemen

Vitamin C Shaklee


Mengapa Vitamin C Shaklee Lebih Hebat Berbanding Vitamin C Jenama Lain

5 Sebab Vitamin C Shaklee Lebih Hebat berbanding Jenama Lain

1. Diformulasi dalam bentuk 'Sustained Release' (pelepasan secara berperingkat)

Kelebihan utama vitamin C Shaklee adalah ianya diformulasi dalam bentuk 'Sustained Release' . Ini bermaksud kandungan vitamin C di dalam tablet ini dilepaskan ke dalam badan secara berperingkat-peringkat iaitu 1.5 mg selama setiap jam.

Sebiji vitamin C Shaklee mengandungi  500 mg vitamin C dan ianya di rembeskan secara perlahan-lahan dalam badan mengikut keperluan badan kita untuk setiap jam.

Ini maknanya bila kita ambil sebiji vitamin C Shaklee, badan kita tidak terus menerima 500 mg vitamin C. Sebaliknya ia akan dilepaskan sedikit iaitu 100 mg untuk setiap jam.

Ini sangat bagus kerana vitamin C bersifat larut air dan ianya mudah dilepaskan dalam keadaan tertentu contohnya jika kita stress, berhadapan dengan cuaca panas dan banyak lagi. Jadi ianya terpelihara dan badan akan menerima bekalan vitamin C yang cukup setiap hari.

2. Mengandungi 120 mg bioflavonoid dan 25% bioflavonoid ini ekstrak daripada kulit buah yang juga dikenali sebagai vitamin C complex.

Selain itu juga, setiap tablet vitamin C Shaklee, mengandungi 120mg bioflavonoid dan 25% bioflavonoid ini diekstrak daripada kulit buah yang juga dikenali sebagai vitamin C ni?

Ia mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan Vitamin C dalam tubuh badan kita serta bertindak sebagai anti-radang, anti-alergi, anti-virus dan juga anti-kanser.

Ia juga dapat mengelakkan salur darah dari runtuh/bocor, meningkatkan fungsi vitamin C, dan mengelakkan vitamin C dari cepat teroksida dan merosakkan sel.

3. Membekalkan khasiat yang sama seperti memakan 7 1/2 buah oren berserta dengan kulitnya.

Satu tablet SR Vita-C Plus ini juga mampu membekalkan khasiat yang sama seperti memakan 7 1/2 biji buah oren berserta kulitnya. Sudah pasti kita tidak mampu untuk memakan buah limau sebanyak ini setiap hari kan?

Namun vitamin C Shaklee diperbuat bukan dari buah limau/oren. Ia diperbuat daripada ekstrak jagung. Jadi selamat untuk orang yang ada gastrik makan vitamin C Shaklee ini. Vitamin C Shaklee juga mengandungi keberkesanan Vitamin C itu sendiri.

4. Vitamin Shaklee berbeza dengan vitamin lain di farmasi sebab vitamin Shaklee merupakan vitamin semulajadi. Kebanyakan vitamin di farmasi atau pasaraya luar adalah vitamin sintetik.




Jom lihat perbandingan.

Bahan
Semulajadi: Bahan pembuatan sudah tentunya diekstrak dari tumbuhan atau akar kayu/sumber semulajadi.

Sintetik: Bahan pembuatan adalah berasaskan bahan kimia.

Harga
Semulajadi: Harga selalunya tidak terlalu mahal dan juga tak terlalu murah (kerana sumber yang semulajadi dan berkualiti)

Sintetik:
Harga selalunya lebih murah kerana bahan asas ialah bahan kimia, bukan sumber semula jadi.

Pek silica:
Semulajadi: Tidak memerlukan pek 'silica gel' dalam botol vitamin kerana tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet.

Sintetik:
Mengandungi pek kecil 'silica gel' dalam botol vitamin (yang macam biji dalam kasut tu)

Sumber
Semulajadi : Nama sumber adalah ditulis nama asli seperti fish pil, soy beans, citrus, alfafa dan sebagainya.

Sintetik:
Nama sumber mengandungi '-ate' atau 'ide' seperti acetate, palmitate, Thiamine, hydrocholoride dan ect.

Penerimaan badan-
Semulajadi :
Bahan semula jadi amat mudah diterima dan diserap oleh badan kita juga selamat dan berkesan.

Sintetik :
Bahan kimia tidak mudah diterima dan mudah ditolak menjadi toksin dalam badan. Bila toksin banyak dalam badan, pelbagai penyakit akan timbul.

Proses penghasilan.
Semulajadi:
Dihasilkan dari ekstrak bahan bahan semula jadi dengan mengambil intipati yang diperlukan dan menyingkirkan fiber.

Contohnya pembuatan vitamin C semulajadi dalam buah limau dan menyingkirkan seratnya.

Sintetik: dihasilkan dari manipulasi bahan kimia yang mempunyai ciri-ciri seakan - akan bahan yang terdapat dalam vitamin.

Contohnya asid askorbik (vitamin C) mempunyai formula empirik C6H806, jadi gabungan dari molekul. Molekul karbon, hidrogen, dan oksigen ini boleh dihasilkan dari apa-apa bahan bagi menghasilkan asid askorbik.

Kesan jangka panjang.
Semulajadi: Tidak mendatangkan kesan  sampingan kerana penghasilan dari bahan seperti yang dinyatakan di atas (bahan semula jadi)

Sintetik:
Mempunyai banyak kesan jangka panjang, salah satunya akibat ketidakstabilan bahan yang terkandung dalam vitamin sintetik itu sendiri, dan manipulasi kimia yang dilakukan dalam proses penghasilan.

Vitamin C

5. Tiada pewarna, perasa dan pemanis tiruan.

Kebanyakan vitamin C yang dijual di farmasi mempunyai perasa dan diawet. Namun tidak bagi vitamin C Shaklee. Kerana ianya tiada langsung pemanis tiruan.

Vitamin C Shaklee juga merupakan Immune booster serta anti radang.

Ia mampu membantu penyerapan vitamin C sepenuhnya (kadar penyerapan yang optimum)

Jadual pengambilan vitamin C sebenarnya tak tetap bagi seseorang individu tapi lebih kepada sejarah penyakit seseorang itu.

Ok mungkin ada sesetengah orang bersefahaman ambil 1000 mg/daily of vitamin C. Ada juga yang ambil 500mg daily.

Mana mana pon tak salah janji dalam harian kita cukup vitamin C pun dah baik.

Tapi kena ingat pengambilan vitamin C secara berlebihan boleh menyebabkan dehydration.

Proses yang seimbang untuk pengambilan vitamin C sebaik - baiknya 500 gm daily. Atau sebiji sehari vitamin C Shaklee dah cukup untuk achieve good health result.

Kalau sakit, selsema, demam, luka, stress. kena ambik lebih dari sebiji. Ambik 2 biji untuk cepat proses pemulihan.

So kena cukup minum air sekurang kurangnya 2 liter sehari atau 8 gelas untuk result yang lebih baik.

Tak boleh kurang minum air. Nanti dehidrasi. Kulit kita jadi kering nanti.

Vitamin C 500mg


Continue Reading

Tuesday, December 29, 2020

Vitamin C 500mg



Tu dia. Dah merata billboard vitamin C shaklee kat seluruh malaysia.

Nak pilih vitamin c?
Pilihlah shaklee.

Kalau anda nampak perbandingan vitamin c shaklee dengan brand lain, mesti anda rasa menyesalnya tak ambil vitamin c shaklee dari awal.

Lepas ni bimbang vitamin c kehabisan stok macam masa awal-awal pkp dulu.

So baik dapatkan sekarang sebelum lagi merata billboard tumbuh bak cendawan.

Setakat yang saya amalkan memang berpuas hati sangat.

Dah lah murah. Satu botol vitamin c ni ada 180biji lagi.

Jenuh nak perhabis.


Tahu tak kenapa Jannah suka sangat dengan Vitamin C shaklee ni?

Haaa sebabnyaaa semua ada di bawah ni tau❤

Vitamin C bertindak:
🌼Untuk hilangkan parut jerawat
🌼Untuk kuatkan pertahanan badan
🌼Untuk yang kerap demam
🌼Untuk kesihatan badan, menghalang dAri radikal bebas
🌼 Antioksidan tinggi
🌼 Untuk kuku,rambut dan kulit yang cantik dan sihat.
🌼 Menyingkirkan Toksid dari badan secara semulajadi.

*Kebaikan vitamin C Shaklee*

🌼500mg setiap tablet, dengan sistem pelepasan berkala setiap 100mg/jam
🌼dari sumber yang semulajadi, diluluskan oleh KKM
🌼Menggunakan Teknologi Nano iaitu sustained released.
🌼Cepat Larut dalam air

Boleh whatsapp sekarang jika berminat.

Continue Reading

Friday, December 25, 2020

Pengedar Shaklee Kedah


Assalamualaikum.. Hai salam sejahtera semua.. 

Alhamdulillah, saya ingin memperkenalkan Ku Shaffiradarlidia binti Ku Azizan atau lebih dikenali sebagai Shaffira Azizan di facebook. 

Beliau merupakan agen sah shaklee yang berpengalaman dan bergiat aktif dalam menyebarkan kebaikan shaklee dan membantu ramai orang yang ingin sihat dan menjana pendapatan dengan shaklee.
 
Berusia 35 tahun, menetap dan bekerja di KULIM. 
Beliau aktif membuat COD ke seluruh kawasan KULIM, LUNAS , PADANG SERAI dan berdekatan dengannya. 

Kini ramai pengguna sekitar kawasan ini telah mendapatkan perkhidmatan penghantaran produk shaklee hingga ke pintu rumah. 

Beliau juga mengalu-alukan anda yang ingin menambah pendapatan dengan mendaftar sebagai AGENT SHAKLEE di bawah beliau. Yuran pendaftaran hanya RM35. 

Boleh terus hubungi Puan Shaffira di 0172207223 segera!!
Continue Reading

Pengedar Shaklee Kelantan




BIODATA – ADILA

Assalamualaikum , salam sejahtera, salam sayang buat semua. Semoga berada dalam keadaan baik dan sihat hendaknya. Ya :)

Sebagaimana kita tahu dalam dunia ini, ada dua perkara yang teramat penting bagi diri setiap individu , namun kita sahaja yang kurang sedar tentang hal tersebut. Boleh teka, apa 2 perkara itu? Duit? Cinta? Hmmm.  Bukann. Jawapannya ialah, waktu sihat dan masa lapang. Jika bagi mereka yang beragama islam, perkara ini ada disebut di dalam hadith yang berbunyi ;

Dari Ibnu Abbas RA dia berkata; Nabi SAW bersabda: “Dua kenikmatan yang sering dilupakan oleh kebanyakan manusia adalah kesihatan dan waktu lapang.”

 (HR Bukhari No: 5933) Status: Hadis Sahih

Jadi disini kita boleh fikir balik, kalau kita sakit, sudah semestinya kita berada dalam keadaan tidak selesa dan dalam fikiran hanya mahu sihat balik. Betul kan? Contohnya kalaulah kita disahkan menghidap penyakit yang kronik seperti kanser, sudah pasti kita akan buat apa sahaja, dan beli apa sahaja ubat-ubatan demi untuk sihat semula kan? Tapi cuba kita lihat sebelum kita sakit, adakah kita peka tentang kesihatan kita? Adakah kita ambil makanan berkhasiat untuk tubuh badan kita? Adakah kita mengambil pemakanan yang cukup zat untuk tubuh badan kita ? Kebanyakan daripada kita tidak sedar. Oleh itu, jika kita boleh menghabiskan wang untuk bergaya, hidup mewah, makan pelbagai makanan yang enak, melancong, merantau, dan pelbagai lagi, apa salahnya kita invest sedikit untuk kesihatan. Betul tak? J Dengan ini, saya ingin memperkenalkan salah satu produk yang terbaik untuk kesihatan dan telah diiktiraf keberkesananya iaitu produk Shaklee.

Banyak betul saya bebel tanpa memperkenalkan diri kann. Maaf ya kawan-kawann.

Memperkenalkan diri, Nama diberi, Nor Adila bt Ramli. Nama pendek, boleh panggil Dila. Saya merupakan salah seorang agen sah Shaklee yang berdaftar. Banyak berkongsi kebaikan Shaklee dan mempromosikan produk Shaklee secara atas talian melalui platform Whatsapp, Facebook dan Instagram. Berumur 22 tahun dan menetap di Kelantan. Aktif dalam membuat COD di kawasan BANDAR TANAH MERAH, MACHANG & PASIR MAS, KELANTAN. Shaklee juga membantu saya sebagai seorang pelajar yang masih belajar untuk mendapatkan wang sampingan melalui bisnes Shaklee ini. Jadi, bagi sesiapa yang ingin menjadi salah seorang dari keluarga Shaklee, amatlah saya alu-alukan. Hanya dengan bayaran RM 35 sahaja, anda juga boleh menjadi ahli dalam Shaklee sekaligus dapat menjana pendapatan yang lumayan. Dan jangan lupa, bagi sesiapa yang ingin mendapatkan item Shaklee, boleh hubungi saya melalui platform yang tertera.

Facebook: Adilaa Ramli

Facebook Page: shakleebyadilaa

Instagram :  shakleebyadilaa

Whatsapp : KLIK LINK

 

Sekian, Terima Kasih :)

Adila, Agen Shaklee Kelantan.

 

 

Show quoted text

Continue Reading