Saturday, June 25, 2022

Promosi Shaklee June 2022 Free Lifeshake Elderberry

Set Kurus Free Elderberry 



Shaklee suka buat surprise bulan ni,

Tiba-tiba ada #promosishaklee #setkurusshaklee Beli 4 item #cinchchocolate #omegaguard #lecithin #herblax

kamu akan dapat free setong #elderberrylifeshake yang bernilai rm205 ( ahli rm165 )

harga kayangan tu nak dapat free

Bulan depan harga akan naik tau start 1 july ni, 

tak semua tapi semua item dalam set ni akan bertambah harga, so nak jimat mai kaih wasap Jannah okay.

APA ITU LIFESHAKE ELDERBERRY?


Continue Reading

Thursday, December 30, 2021

December Bulan Purple Love


Assalamualaikum semua, sebelum abis tahun 2021, Jannah nak kongsi lagi arini berkenaan Contest Deco Paper beg aje hihi.

Contest ni bermula awal December dan berakhir harini 31 December 2021.
Dan mungkin ramai tak join kot, Jannah tercalon sebagai pemenang di Branch Penang. Terima Kasih Manager Branch dan Terima Kasih Shaklee.

Mudah je nak join dia, cuma cop2 aje hihi..deco la apa pon tak pa..asalkan nampak la cantik dan klasik gitu.

Snap dengan Hadiah di dalam

Bersama Manager Branch Penang

Wasap dari Branch 

Inilah dia beg yang Jannah deco, kena selfie hihi

 

Happy to sharing, 

Coordinator Shaklee

Jannah Rofei

Founder NJL since 2017

Consumer Shaklee Since 2013

Continue Reading

Selamat Tinggal Tahun 2021

Assalamualaikum dan Selamat Pagi Jumaat semua, harini 31 December 2021- Jumaat terakhir pada tahun 2021. Semoga harini adalah hari yang lebih baik dari hari yang sebelumnya. Dan harini adalah hari akhir kita untuk meninggalkan kenangan tahun 2021 yang kita cipta sepanjang tahun ini...Rindunya kan.

Jannah nak kongsi dengan semua pembaca, kenangan yang best sepanjang tahun 2021 ni..banyak tapi Jannah share beberapa ajelah. First part ialah mengenai team bisnes Jannah. Dah lama jugak plan, tapi baru menjadi..itu pon bila leader atas-atas Jannah nak datang ke Kulim.  Terima Kasih akak Julie Ali sanggup datang jauh-jauh sebab nak jumpa kami..sebenarnya akak Juls nak bercuti Malaysia, tapi ada beberapa perkara yang terjadi...jadiknya dia datang jumpa kami sahaja la. Semoga semakin murah rezeki akak Juls selalu..Amin.

Semoga Semua Leader-Leader Under NJL Team berjaya ke puncak Master Koordinator..Amin Ya Mujib

12.12.2021 

GATHERING NJL - INSPIRES

Lokasi : Mondrod Kulim Kedah
Jam : 3.00 PM

Plan last minit, upline Jannah Rahmah pon last minit boleh join hihhi.


Alhamdulillah, Jannah sempat sediakan gift untuk yang hadir sebagai kenang-kenangan mereka semua. Ada yang datang jauh tau, naik ETS pulak tu. Semuanya yang hadir ni under team Jannah iaitu NJ Legacy. 

Antara senarai Leader yang hadir :

Senior Supervisor Insyirah
Supervisor Liana Amandla
Supervisor Nurdini Zainal
Supervisor Wardah
Leader Syafiqah
Leader Nasuha
Leader Nor

Dan Upline Jannah 
Coordinator Rahmah Mohid ( RME )
Senior Coordinator Julie Ali ( INPIRES ) 




NJL Team


Gift untuk yang hadir, berserta paper beg Purple Love

Jannah dan Gift


Syukur Alhamdulillah, Jannah berjaya jugak berjumpa dengan sebahagian family bisnes Jannah ni..yela kan dah lama kita kenal-kenal dalam whatapps dan FB sahaja. So, Jannah cari peluang untuk berjumpa dan beramah mesra dengan mereka semua. 

Sejujurnya, bisnes yang Jannah jalankan sekarang sangat best sebab Jannah ada team yang ramai dan disitu kita dapat belajar pelbagai perkara. Berbeza dahulu Jannah buat bisnes sendiri tanpa Team..hanya Jannah dan suami sahaja..kadang-kadang kami lebih fikirkan keuntungan semata-mata. 

Berbeza dengan bisnes yang ada Team yang besar, Jannah belajar menjadi Leader kepada semua anak-anak team Jannah. Jannah akan pastikan semua mencapai apa yang mereka inginkan. Jannah tak letakkan keuntungan semata dalam bisnes ni sebab bisnes yang Jannah buat ni adalah lebih kepada kesihatan pelanggan Jannah..jadiknya Jannah sekarang lebih enjoy nak bantu semua pelanggan Jannah dapatkan kesihatan yang mereka mahukan. InsyaAllah ikhtiar adalah jalan terbaik berbanding berdiam diri tanpa berbuat apa-apa.

Shaklee adalah bisnes yang Jannah rasa dia berbeza dari yang lain, sebabnya harga ahli adalah sama rata dari atas sampai ke bawah..Maksud yang Jannah nak sampaikan..walaupun ada dalam ni Master, Coordinator, Supervisor dan ahli tak berbisnes...kami diberikan harga yang sama sahaja. Tak ada istilah agen harga lain, orang berpangkat harga lain. Shaklee adalah bisnes patuh syariah dan adil..Jannah betul-betul jatuh cinta dengan vitamin dia dan sistem yang dia buat.

Jannah pernah sertai MLM yang lain..tapi iyela kan..ada yang kena paksa buat loan semata-mata nak kami amik stok barang. Ada jugak MLM yang menekan downline untuk membeli dan orang atas goyang kaki...memang wujud weeh MLM camni..Mujurlah Jannah ni berfikir panjang sebelum ikut cakap dorang tu. Lepas Jannah cuba-cuba bisnes Shaklee ni..rupanya Shaklee sangat mudah. Tak ada istilah kayakan orang atas sebab kalau orang atas tak buat apa-apa sales...dorang takkan dapat apa-apa tau. So rugi la kalau dok saja..baik kita sama-sama bisnes dengan anak-anak team. 

Pesanan Jannah, dalam Shaklee..jangan letakkan harapan tinggi masa awal-awal join tu nak dapat bonus besar, sebab bonus besar ni amik masa yang lama ye kawan-kawan. Nasihat Jannah, kita berkongsi dahulu kebaikan Shaklee dan bina team.

Apa maksud bina team tu?
Maksud dia, kita cari ahli ramai-ramai bawah kita..siapa yang membeli dengan kita..bantu pelanggan tu untuk dapatkan harga murah iaitu ajak dia sertai ahli.

Harga ahli sama dengan agen yang buat bisnes tau, tak ada istilah kami ni dapat keuntungan runcit. Kami hanya dapat point pembelian sahaja, ahli-ahli pon dapat point pembelian juga jika mereka membuat pembelian...so sangat adil.

Dengan bisnes Shaklee ni, Jannah dapat menjana income dari rumah sebab Jannah ni surirumah aje. Sambil jaga anak-anak Jannah, Jannah online macam biasa di Media Social dan berkongsi kebaikan Shaklee dengan Mudah. Kenapa Jannah cakap mudah? Sebab Jannah consume produk Shaklee dari tahun 2013 tau. Jannah dah dapat Shaklee effect yang sangat baik, bermula dengan Set Berpantang Basic sahaja. Jannah memang konsistant dalam pengambilan vitamin ni, Jannah ni kalau sebut bab sihat dan cantik ni memang laju lah hihihi. 

Bermula pengambilan ESP, Vitamin C dan Lecithin sahaja semasa berpantang anak sulung, sampai sekarang Jannah consume semua produk Shaklee..bermula dari harga rendah sampai ke premium. Sebab terlalu jatuh cinta dengan keberkesanan produk dia.

Antara Shaklee effect yang Jannah dapat :

1. Luka bersalin 2hari dah tak rasa sakit dan bercantum elok ( sebenarnya Jannah 3minggu luka tak sembuh tau..minggu ke 3 baru nak cari Shaklee..Allahuakhbar...seronok sangat lepas amik ESP dan Vitamin C masa hari kedua, tak sakit dah..memang menitis air mata Jannah masa tu) - Luka bersalin Normal bukan cezer.

2. Batu karang Jannah dah tak ada.
- Jannah ni ada batu karang sejak zaman sekolah lagi..memang sakit la kan sebab doktor cakap tak boleh operate sebab kecik..so dia bagi ubat je..Paham la zaman muda-muda ni suka amik mudah, ubat malas makan, air kurang minum..so dia lagi worse la batu karang tu.
Bayangkan masa buang air kecil tu, keluar seketul batu besar kepala jari kelinking tu..sakitnya Allah yang tau. Dia berulang lagi masa preggy anak sulung tau, tapi mujur tak teruk..
Dalam berpantang Jannah consume Lecithin tu..sedar tak sedar rupanya dia juga membantu untuk menghalang kejadian batu karang.

3. Badan kembali langsing selepas abis berpantang sebab amalkan ESP, kenyang kan..susu badan pon banyak untuk baby menyusu.

4. Jeragat semakin pudar, Jannah ni kulit jenis kering..so bila amik Vitamin C dan ESP ni..kulit lebih moist dan sihat. Sekarang Jannah konsistant pulak amalkan Skin Care Youth Shaklee..1 set Jannah amik hihi

5. Gastrik dah tiada..Alhamdulillah..banyak sangat shaklee effect Jannah dapat sejak amalkan Shaklee.

Sebab effect ni la, Jannah mudah nak berkongsi dengan semua yang bertanya. Sebab kita dah ada pengalaman dan kesan yang baik.

Nasihat Jannah untuk semua yang ingin berkongsi kebaikan produk, sebaiknya consume la produk dengan konsistant dan berkongsi saat kita dah dapat effect dia tau..dalam Shaklee ni produk yang paling cepat dapat Effect adalah HERBLAX Shaklee..

Siapa yang sembelit teruk tu, sila lah cuba HERBLAX ni tau, mudah membuang. Bahaya kalau sembelit lama-lama ni.

Baiklah, Jannah selitkan sini gambar kenangan Jannah..MOh ler ampa tengok gambaq kami ni.
Terima Kasih yer membaca sampai habis, kalau ada yang berminat nak cuba Shaklee ke, nak consume shaklee..wasap je Jannah di LINK ni tau.


Sekian dari Jannah Rofei, 
Coordinator Shaklee
Consumer since 2013
Founder NJL 2017

Sebarang pertanyaan klik SINI


Shell OUT beramai-ramai ( NJL )

NJL Leader

Supervisor Nurdini Zainal

Coordinator Jannah Rofei dan Rizal

Bersama Senior Supervisor Julie Ali

Team NJL

MY Family



Leader Syafiqah dan Leader Nasuha

Bersama Senior Supervisor Insyirah ( Insyi Mask )

Supervisor Liana Amandla, SR.Kodi Julie Ali,  Supervisor Wardah

Kek besday baby December

Penyerahan Gift 



















Continue Reading

Tuesday, December 28, 2021

Soalan Lazim Mengenai Vitamin C

Soal Jawab Vitamin C


Assalamualaikum dan Selamat Petang semua. Selamat datang ke Blog Jannah dan Terima kasih kerana sudi mencari info dalam Blog Jannah ni yer.
Selalunya, memang ramai akan tertanya-tanya mengenai Vitamin C ni..yela kan, mungkin ada yang tak pernah consume Vitamin, so kita akan selalu curious dan more questions keluar dalam akal fikiran ni. Tambah-tambah lagi kalau kita terbaca pulak viral-viral yang ada dalam MED SOC ni.

Bagi Jannah, jalan yang terbaik adalah membaca dalam sumber yang dipercayai dan ilmu yang tepat. Dan perlulah mencari orang yang pernah consume Vitamin secara konsistant, sebab dari situ kita akan dapat manfaat yang lebih berbanding kita survey dengan orang yang tak pernah consume vitamin atau mereka yang on off pengambilan vitamin. Kesimpulannya, kita cari la orang yang shaklee lover atau apa2 lover terhadap product tu, sebab dari situ la kita boleh dapat tengok keberkesanan product tersebut.

So, Jom kita baca setiap bait2 kata dalam poster ni. Semoga dapat membantu semua ya.
kalau ada soalan dan pertanyaan boleh aje contact  Jannah di link ini KLIK SINI



Kandungan Vitamin C


Vitamin C Mencegah Selsema?


Perlukah Mengambil Vitamin C?


Berapakah Dos yang diperlukan?


Vitamin C bagus untuk membantu perokok berhenti merokok.


Vitamin C Shaklee Bagus untuk Gastrik


Berapa biji Vitamin C dalam sehari-harian ?






Jannah Rofei,
Coordinator Shaklee.
Info dari Team Viktoria dan Shaklee.com.my

Jom Sertai Jannah dalam perkongsian Shaklee dan menjana income dari rumah.
Yuran pendaftaran hanya RM35 sahaja.

Continue Reading

Thursday, June 17, 2021

ESP Sachet Dalam Kotak Terbaru dari Shaklee !!!

Assalamualaikum, Hai dan Selamat Malam semuanya, mesti ada yang tercari-cari produk latest yang baru masuk Malaysia kan? Yang menjadi feveret semua orang tu termasuk lah Jannah jugak, Semestinya ESP ( Energizing Soy Protein ) dah masuk dalam bentuk kotak guyss. Apa yang best lagi dia ada dalam sachet yang mudah dibawa dan boleh la letak dalam handbag tu kan..no need to bring Tong Esp pergi kerja dan no need to sukat2 dah guna scoop tau. Sebab 1 sachet tu ada 24gram utk hidangan sehari.

Jom Jannah belanja korang semua poster2 Promosi dari Shaklee ni. Valid harini 17 June 2021 sampai ke 30 June 2021.


ESP Sachet Baru


ESP Sachet Beli 3 Free 1

Apa special kalau korang beli dalam kotak ni??

Special dia ialah :-

  • Tak perlu sukatan scoop lagi, cuma tuang aje esp dari sachet ke dalam shaker terus dan siap.
  • Mudah dibawa ke mana saja sebab size sachet mampu masuk ke dalam handbag dan file2 keje guys hihi
  • Sangat flexible jugak dibawa ke mana saja.
  • 1 sachet ada lengkap 24gram protein untuk hidangan harian anda.

Korang tau tak Khasiat ESP ni pulak?

  • ESP untuk kulit yang sensitif, Ezema, jerawat, jeragat, kusam dan sunburn
  • ESP untuk Milkbooster
  • ESP untuk merawat strechmark
  • ESP khas untuk yang ada masalah kencing manis 
  • ESP untuk kuatkan Otot Rahim ( kuatkan rahim )
  • ESP untuk rambut, kuku dan kulit yang sihat
  • ESP untuk mereka yang ingin kurus
  • ESP untuk mereka yang ada masalah kolestrol tinggi kerana ESP rendah kolestrol
  • ESP untuk mereka yang alami GASTRIK, GERD
  • ESP untuk ikhtiar hamil
  • ESP untuk lelaki yang alami masalah Prostat
  • ESP untuk IBU HAMIL, IBU MENYUSU 
  • ESP khas untuk tulang yang sihat
  • ESP sebagai diet yang sihat
  • ESP untuk mereka yang kerap keletihan
  • ESP untuk yang ingin jadikan hidangan tenaga dalam berpuasa
  • ESP untuk kurangkan alahan dan loya ibu hamil
DAN BANYAK LAGI MANFAAT ESP NI GUYSS


Siapa berminat boleh terus contact Jannah ya, Jannah dah oder 5set siap dah .. InsyaAllah sampai terus kita pos dan cod di kawasan berhampiran uolss..


Sekian dari saya, 
Coordinator Jannah Rofei
Founder NJLegacy  Since 2016

Consume Shaklee since 2013 hihi nak gak gtau tu, 
Terima Kasih semua sudi membaca dan contact Jannah ya.

Promosi ESP Sachet


Promosi ESP Sachet


ESP Shaklee Sachet

ESP Shaklee Sachet

ESP Sachet




Continue Reading

Sunday, June 6, 2021

Tingkatkan Imunisasi Anak-Anak Kita

 Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera semua, 

Masih ramai lagi yang masih mencari bagaimana cara untuk kita membantu anak-anak kita dalam meningkatkan tahap imunisasi mereka. Apatah lagi sekarang zaman covid19 ya, arini 6hb June 2021...Malaysia dalam Lock Down ( MCO 3.0 ). Rata2 ada yang mencari pelbagai inisiatif untuk tingkatkan imunisasi anak termasuklah Jannah. 

Jannah memang sejak dari dahulu lagi mementingkan vitamin tambahan untuk anak-anak Jannah bermula dari kandungan lagi. Iyela kan, Jannah semasa hamil mengamalkan Set Kehamilan Shaklee bagi membantu Jannah untuk mendapatkan tenaga dan nutrisi yang lengkap untuk bayi dalam kandungan dan keperluan badan Jannah sendiri. Malahan Jannah teruskan jugak dengan Set Penyusuan bagi membantu bayi Jannah mendapat susu yang berkualiti, dan hasilnya bayi Jannah agak susah nak berjangkit demam dan selsema andai kata anak - anak Jannah yang lain demam. Dan Jannah teruskan dengan memberi mereka Vitamin bermula seawal usia mereka 1 tahun.

Nak tahu tak Vitamin apa yang Jannah berikan kepada anak-anak pada usia mereka setahun ni??

πŸ’–Omegaguard Shaklee

Omegaguard Shaklee ni, anak-anak Jannah memang suka habis la.

untuk anak jannah no 2 ni, memang dia suka gigit dan kunyah aje..kadang2 memang 3biji jugak dia ambil...memang kena sorok la botol Omega ni siap2 lepas dia amik makan..hihi.

Kelebihan Omega Guard untuk kanak-kanak adalah seperti berikut :

  • Membantu perkembangan Otak kanak-kanak
  • Membantu meningkatkan daya imunisasi kanak-kanak
  • Membantu kanak-kanak yang mengalami masalah sembelit, ezema, asma, kulit sensitif, batuk berkahak dan selsema serta lain.


 πŸ’–Mealshakes

Mealshakes ni memang feveret kanak-kanak, sebab anak-anak Jannah dan semua yang consume ni memang selalu la repeat consume. Kenapa Jannah cakap feveret anak-anak ni? sebab bau dia fuhh wangi betul..belum buka pon dan bau sedap Vanila. 

Anak-anak Jannah suka kalau Jannah bancuh bersama susu kegemaran depa, campur milo pon boleh..kadang-kadang, anak-anak Jannah request bancuh Mealshakes saja.

Mealshake ni Jannah ambil untuk anak-anak sebab anak-anak Jannah ni Picky Eater tau dan sorang lagi dia ada masalah sembelit. Masalah sembelit yang anak Jannah hadapi ni memang teruk la jugak, sedih tau bila tengok anak menangis sebab sakit nak teran masa membuang tu. Macam-macam jugak Jannah cuba iktiar, sampai lah Jannah ikhtiar dengan Mealshakes ni..Memang serasi dengan dia..Alhamdulillah.

Dan abang dia memang Picky Eater, semua dia tak nak makan, asyik nak susu je kan.. So, Jannah amik inisiatif untuk bagi anak-anak Jannah Mealshakes ni. Syukur sangat, betul2 membantu..kadang2 dah nasi pon tak cukup tauπŸ˜‚ nampak situ ada perubahan positive sangat2..Ibu mana tak happy kan?.

Jom tengok apa kelebihan Mealshakes ni?

Secara Am-nya Mealshakes ni ada 24 Jenis Vitamin yang sangat bagus dan di Malaysia hanya ada perisa Frence Vanila yang sedap.

  • Untuk tumbesaran anak-anak.
  • Mengurangkan masalah ezema
  • Untuk perkembangan minda
  • Untuk tingkatkan selera makan anak
  • Untuk anak yang dah berhenti susu ibu
  • Untuk anak kekal aktif
  • Sebagai perlindungan jangkitan penyakit kepada anak-anak
  • Meningkatkan berat badan anak
  • Membantu daya fokus anak
  • Membantu mengurangkan kekerapan asma
  • Mengatasi masalah sembelit pada anak

Mealshakes ni sesuai untuk diabetis jugak, sebab Mealshakes sesuai utk semua peringkat umur.
Boleh diambil semasa sarapan pagi untuk sumber tenaga.

Mealshakes sangat mudah dibancuh dan dicampur dengan mana2 susu dan minuman kegemaran..kecuali yg berkafein la tak boleh na.








Hubungi Jannah untuk Oder

πŸ’–Vita-Lea Children ( start anak Jannah 2 tahun baru jannah bagi, tapi di Label utk kanak2 usia 4Tahun, atas risiko sendiri tau..Jannah bg anak sebab Waktu sekarang memerlukan anak2 imun)

Vita-Lea Children ni berperisa anggur tau, macam gula2 dan budak-budak memang suka la kan. Jannah bagi anak-anak Jannah setiap hari sejak start Janah kenal Shaklee lagi, sebab Jannah sangat risau andai anak-anak Jannah tak cukup nutrisi dan nak anak-anak Jannah kekal imun.

Anak-anak Jannah ni dua2 orang Picky Eater tau, memang susah sangat la nak paksa dorang makan. Macam2 Pujukan dan Menu Jannah sediakan, tapi masih sama..sangat-sangat merisaukan sebab Jannah nak anak-anak Jannah dapat nutrisi yang lengkap!

Sampailah Jannah dapat tahu ada Vitamin Kanak-Kanak yang dapat bantu masalah ni, korang bayangkan kalau ikut Nutrisi yang sebetulnya, anak-anak kita perlu mengambil

  • Vitamin A ( 2500IU) - 1.5 cups Cantaloupe/ tembikai susu
  • Vitamin D ( 400IU) - 3 glasses of Milk
  • Vitamin E ( 30IU) - 10 sudu peanut butter
  • Folic acid ( 400mg) - 4 cups of cooked broccoli
  • Iron ( 6 mg) - 1.5 Cups of cooked spinach / Bayam
  • Magnesium ( 40mg) - 6.5 cups of Cooked brussels sprouts
  • Zinc ( 5mg) - 3 Cups of cooked kidney beans.
Memang banyak sangat anak-anak kita kena ambil setiap hari, mampu ke ibu2 nak buat semua macam ni terutama kalau ada pulak anak-anak yang Picky Eater. Kalau Jannah, mungkin berjaya buat untuk keperluan Susu sahaja..risau kan? Sebab tu Jannah ambil pilihan untuk jadikan Vita-Lea ini sebagai Vitamin anak-anak.

Jom kita tengok pulak,apa kelebihan Vita-Lea Children ni pulak..

  • Meningkatkan imun
  • Membekalkan tenaga
  • Meningkatkan fokus
  • Membantu pembentukan tulang dan gigi
  • Membantu penghasilan sel darah merah
  • Memberikan rambut dan kulit yang sihat
  • Memelihara sistem Saraf dan Otot
  • Membantu mempercepatkan penyembuhan luka
  • Membekalkan nutrisi yang lengkap terutama kepada yang Picky Eater
  • Mengelakkan risiko jangkitan




Hubungi Jannah untuk Oder

πŸ’– Nutriferon ( Jannah bagi kalau kami keluar sahaja dan bagi anak Sulung jannah makan masa dia ke sekolah - masa Covid wujud lagi Jannah dah start bagi tau )

Nutriferon ni feveret dan best ever lah bagi anak-anak Jannah ni. Pantang tengok kotak saje, hati-hati lah..nanti akan hilang beberapa sachet dalam ni. Sebab sangat mudah nak makan dan sedap tau..rasa dia macam Gula Merah. Tapi dalam ni tiada kandungan gula ya..kerana ia dihasilkan daripada Biji Labu.

Nutriferon ni Jannah akan bagi dekat anak-anak Jannah waktu dorang demam dan selsema, memang akan cepat proses penyembuhan dia kerana Nutriferon ni membantu untuk Boost Imun dengan lebih cepat.

Jom tengok, apa laa ada dalam Nutriferon ni kan?

Dalam Nutriferon ada 4 ekstrak tumbuhan yang ada iaitu : 

  • Biji Labu - Merangsang pengeluaran interferon semulajadi di dalam tubuh menentang radikal bebas dan faktor penyebab kanser.
  • Biji Plantago Asiatica - Mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun.
  • Honeysuckle Jepun - Menentang pencerobohan virus dan kuman 
  • Bunga Safflower - Menghasilkan dan memperkuatkan keupayaan makrofaj memusnahkan virus dan kuman

Nutriferon Shaklee

Antara Manfaat Utama Nutriferon ini pulak ialah :

  • Mengukuhkan Sistem Imun dalam masa 3 hari - ianya adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia. Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkatkan secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh T-Cells, B-Cells dan Makrofag.
  • Melawan Kanser dan Tumor - Interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser. Selain daripada itu ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kimoterapi.
  • Melindungi Influenza - Ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan daripada virus, mikrob termasuk selsema, Flu, alergi, inflamasi dan influenza.
  • Meringankan Stres dan Kelesuan - Meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan, Stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk.
  • Melambatkan Penuaan - Formula unik Nutriferon Shaklee merangsang pengeluaran Makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Justeru itu sel-sel akan menjadik lebih sihat.
  • Mengurangkan Infeksi oleh pesakit-pesakit Hepatitis B & C - Keberkesanan Nutriferon Shaklee dalam memerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminumkan ketidakselesaan seperti kembung perut, rasa mual, muntah dan lain-lain kepada pesakit-pesakit Hepatitis B & C
  • Untuk Menopaus - Hypertensi, tahap kolestrol yang tinggi, kitaran darah dan masalah lain yang berkaitan dengan menopaus akan menjadi lebih baik.
  • Mengurangkan simptom PMS - Terbukti secara klinikal mengurangkan symptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, imsonia dan mood swing.

Waah memang banyak la manfaat Nutriferon ni, sebab tu Ia merupakan The Best Seller tau. 



Alhamdulillah, inilah antara Vitamin yang Jannah amalkan untuk anak-anak Jannah. Andai ada ibu-ibu diluar yang berminat nak mencuba untuk imun anak-anak dirumah, boleh la hubungi Jannah tau. Jangan malu segan..just klik je LINK INI untuk terus ke wasap Jannah.

Terima Kasih semua yang membaca entry Jannah, jumpa lagi di next entry ya.

Jaga SOP ya guys. Kita Jaga Kita.

Ikhlas dari Saya, Coordinator Jannah.
Keep Calm and Take Vitamin.



Continue Reading